През обектива на Chanel

Spring/Summer 2022 Ready to Wear

06 October 2021

снимки getty images/guiliver;

Свикнали сме Chanel да ни шокират с мащабите на въображението си, когато става въпрос за декорите, на фона на които се представят новите им колекции. Виждали сме какво ли не от бранда – строиха космическа ракета и круизен кораб, засаждаха цяла гора, качиха ни на парижките покриви, докараха морето в Grand Palais, изсипваха се водопади, превръщаха го в летище, казино, куклена къща... На какво ли не сме били свидетели!

Този път обаче, за представянето на колекцията Spring/Summer 2022 Ready to Wear, заложиха на нещо изненадващо семпло: най-обикновен моден подиум. Необичайното бе, че този път фотографите бяха заели първия ред на ревюто, защото това бе темата на тазгодишното дефиле: отдаване на почит към тези, които документират случващото се на модния подиум.

„В модата винаги е ставало въпрос за дрехи, модели и... фотографи. Карл Лагерфелд, например, предпочиташе сам да заснема рекламните си кампании. Затова и днес се обръщам към фотографите. Обожавам начина, по който те виждат и представят Chanel”, казва Виржини Виар.

Колекцията включва семпли бански костюми в златно и бяло, къси рокли от розов и лилав туид, мрежести поли, многоцветни плетени костюми. Има щампи като големи, цветни пеперудени крила на черен шифон. Има и много класически Chanel силуети в черно и бяло. Вижте колекцията и атмосферата от ревюто в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР