Модни тенденции и кръгова мода с Remix

07 October 2021

За новите си колекции дизайнерите работят във вакуум, при изключително необичайни обстоятелства, обслужвайки аудитория, чийто живот се е променил завинаги. И все пак креативността тържествува. За есен-зима 2021-22 модните тенденции се настройват в крак с времето, като прегръщат новия живот на открито, намирайки стабилност в кръговата мода (circular fashion) и запазвайки ключа за комфорт в топлите плетива.

Кръговата мода може да се определи като дрехи, обувки или аксесоари, които са създадени, осигурени, произведени и снабдени с намерението да се използват и да се разпространяват отговорно и ефективно в обществото възможно най-дълго в най-ценната им форма и след това да се върнат безопасно в биосферата, когато вече не се използват от хората.

С други думи, модните продукти трябва да бъдат създадени с висока дълготрайност, ресурсна ефективност, нетоксичност, биоразградимост, рециклируемост и добра етика. Освен това трябва да се използват възможно най-дълго, чрез добра грижа, обновяване и споделяне между множество потребители във времето. Като цяло жизненият цикъл на продуктите не трябва да носи екологични или социално-икономически вреди, а вместо това да допринася за положителното развитие и благосъстоянието на хората, екосистемите и обществата като цяло.

Remixshop.com предлага на клиентите си, освен да купуват мода, да продават своите дрехи и аксесоари чрез услугата „Продайте на Remix, но при спазване на строги критерии за качество. По този начин потребителите могат да почистят гардеробите си и в резултат на това да спечелят някаква сума, като парите могат да се използват за други стоки в сайта или да се получат директно от клиентите. Те могат да участват и в една благородна кауза, дарявайки пари директно на "SOS Детски селища България“.

Дизайнерите на водещите модни марки също намират стабилност в кръговата мода и създават новите си колекции, следвайки безопасни и етични практики. В тенденциите за есен/зима 2021-22 има всичко - от супер ярки цветове като лайм и розово, през забавни принтове, до луксозни палта. Продължавайте да скролвате към топ трендовете за сезона, някои ще ви се сторят познати, други ще ви изненадат повече от приятно. В remixshop.com ще откриете изобилие от страхотни дрехи и аксесоари за всички актуални тенденции:

                                LOVE MOSCHINO/REMIXSHOP.COM

Малко повече цвят!

Наситените нюанси нахлуват в темата. Цветовата игра е нестабилна, леко нестандартна и много неочаквана - като самия живот. Горчица и лимон при Jil Sander, розова дъвка и невен при Miu Miu, ръждиво и лавандула при Patou - допълващи се и вторични нюанси на цветното колело, смесени и в пълен безпорядък.

                                          ZARA/REMIXSHOP.COM                 

Мисия: наслояване!

За този моден сезон дизайнерите са изключително смели в наслояванеторизите с копчета са напластени под елеци, над поло блузи, под якета, под дълги палта, над панталони - а понякога и с колани, и завършени с вратовръзка. Тези аутфити са съчетани не с високи токчета или с кецове, а с мокасини и с момчешки обувки. Tory Burch, The Row, Prada и Peter Do са лидери на многопластовите стайлинги.

                                         ROKSANDA/REMIXSHOP.COM

Плетивата са без конкуренция!

Ако е извлечен някакъв урок от изминалата година, това е, че когато им се даде възможност, хората ще изберат комфорта - всеки път! Затова дизайнерите решават да ни облекат в луксозни плетива под формата на поли, макси рокли и сетове от две или повече части. Комфортът не означава, че липсва лукс в актуалните модели на Gabriela Hearst, Altuzarra и Proenza Schouler, всички от които предлагат кашмир и вълни в силуети, безкрайно ласкателни и нежни към тялото и подходящи, както за вътре, така и за навън.

                                                 ESCADA/REMIXSHOP.COM

Crop-нете дължините!

Новият силует, който ни докарва в несвяст, идва чрез къси (crop) якета, блузи, ризи и други горни дрехи. Тези стилни модели далеч не са късите тениски от миналото. Изискан и елегантен костюм от фуксия при Chanel и ефектен сет от две части при Emilia Wickstead са малки примери за огромното изобилие на изящни crop дрехи за сезона.

                                LOVE MOSCHINO/REMIXSHOP.COM

Бъдещето е светло, смело и готово за привличане на внимание!

Тук, за да разпространят това послание, са големите модни дизайнери. От Thebe Magugu през Simone Rocha до Nicolas Ghesquière за Louis Vuitton, много нови колекции са с диви, прекрасни щампи. Magugu например се позовава на мистицизма в модела на елегантния костюм, Ghesquière оживява картините на Лувъра, а Rocha залага на барока с романтични цветя. Хайде да се освободим от сивите и неутрални тонове и да внесем малко жизненост в живота си!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР