Антиейдж диетата на Бриджит Макрон
Първата дама на Франция не обича новите уелнес тенденции, предпочитайки старомодни практики.
03 October 2021
Брижит Макрон навърши 68 години през април тази година, но съдейки по актуалните й снимки, тя въобще не се притеснява да се облича с модни дрехи на официални събития и да показва страхотна форма.
Съпругата на френския президент не се оплаква от наднормено тегло и без колебание може да си позволи рокли и поли, които подчертават стройните й крака.
Но как мадам Макрон успява да запази фигурата си? Може да се предположи, че е имала голям късмет с генетичното си наследство, но въпреки това тя не забравя и за диетата си.
Бриджит Макрон не e фен на популярната алкална диета и не е пристрастена към гладуването. Тя просто се грижи ежедневната й диета да съдържа достатъчно зеленчуци и плодове и категорично не иска да вижда бърза храна на масата си, което й създаде доста проблеми при официалната визита на семейството в САЩ за срещата с Доналд Тръмп.
Тя има личен диетолог, който се грижи за всекидневната й диета. Според него фокусът върху разнообразието от плодове и зеленчуци е един от най-добрите начини за поддържане на здравето и удължаване на младостта. Препоръката е да се консумират в пет порции дневно, по около 400 г на прием, което би намалило риска от хронични заболявания, включително сърдечни, и от наднормено тегло.
Противно на очакванията обаче Бриджит Макрон не е вегетарианка. Менюто за президентската двойка, подготвяно всекидневно от главния готвач на Елисейския дворец, включва червени меса, доставяни от подбрани френски ферми, както и риба, пресен улов от Нормандия. Ястията се поднасят в порцеланови сервизи от времето на Наполеон Бонапарт.
Към препоръките на диетолога на Бриджит Макрон е приложен списък за включване на определени храни по-често в менюто.
Това е закон Божи за кухнята на Елисейския дворец, поставен пред очите на готвачите всеки ден (случайно да не си позволят волности).
Сред тях са спанакът, богат на лутеин и зеаксантин, които имат положителен ефект върху състоянието на ретината на окото, червени чушки с високо съдържание на витамин С, ябълки, заради високото съдържание на пектин, отговорен за поддържане на еластичността на кожата, авокадо, заради витамин Е и броколи, богато на кверцетин, антиоксидант с противовъзпалителни свойства - отлично средство за профилактика на колит и артрит.