Антиейдж диетата на Бриджит Макрон

Първата дама на Франция не обича новите уелнес тенденции, предпочитайки старомодни практики.

03 October 2021

Снимка: getty images/guliver

Брижит Макрон навърши 68 години през април тази година, но съдейки по актуалните й снимки, тя въобще не се притеснява да се облича с модни дрехи на официални събития и да показва страхотна форма.

Съпругата на френския президент не се оплаква от наднормено тегло и без колебание може да си позволи рокли и поли, които подчертават стройните й крака.

Но как мадам Макрон успява да запази фигурата си? Може да се предположи, че е имала голям късмет с генетичното си наследство, но въпреки това тя не забравя и за диетата си.

Бриджит Макрон не e фен на популярната алкална диета и не е пристрастена към гладуването. Тя просто се грижи ежедневната й диета да съдържа достатъчно зеленчуци и плодове и категорично не иска да вижда бърза храна на масата си, което й създаде доста проблеми при официалната визита на семейството в САЩ за срещата с Доналд Тръмп.

Тя има личен диетолог, който се грижи за всекидневната й диета. Според него фокусът върху разнообразието от плодове и зеленчуци е един от най-добрите начини за поддържане на здравето и удължаване на младостта. Препоръката е да се консумират в пет порции дневно, по около 400 г на прием, което би намалило риска от хронични заболявания, включително сърдечни, и от наднормено тегло.

Противно на очакванията обаче Бриджит Макрон не е вегетарианка. Менюто за президентската двойка, подготвяно всекидневно от главния готвач на Елисейския дворец, включва червени меса, доставяни от подбрани френски ферми, както и риба, пресен улов от Нормандия. Ястията се поднасят в порцеланови сервизи от времето на Наполеон Бонапарт.

Към препоръките на диетолога на Бриджит Макрон е приложен списък за включване на определени храни по-често в менюто.

Това е закон Божи за кухнята на Елисейския дворец, поставен пред очите на готвачите всеки ден (случайно да не си позволят волности).

Сред тях са спанакът, богат на лутеин и зеаксантин, които имат положителен ефект върху състоянието на ретината на окото, червени чушки с високо съдържание на витамин С, ябълки, заради високото съдържание на пектин, отговорен за поддържане на еластичността на кожата, авокадо, заради витамин Е и броколи, богато на кверцетин, антиоксидант с противовъзпалителни свойства - отлично средство за профилактика на колит и артрит.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР