Никол Кидман: Руските писатели събудиха любовта ми към актьорството

eva.bg 22 June 2021

Снимка: Insatgram

Никол Кидман се оказва огромен фен на руската литература.

В интервю пред руското издание на списание Elle, актрисата споделя как някои книги са променили живота й:

„Обожавам Достоевски и Толстой. Руските писатели са изключителни. Да ви призная, мисля, че реших да стана актриса, именно когато четях произведенията на тези литературни великани. Бях на 12-13 години. Тези книги оформиха въображението ми и най-вече – интереса ми към хората и характерите им“, разказва Кидман.

А ето кой е любимият й персонаж от руските романи:

„Винаги съм мечтала да изиграя Наташа Ростова от „Война и мир“. Но един живот не е достатъчен, за да изиграеш всичките си мечтани роли! Но, благодарение на четенето, имаме възможността да се превъплъщаваме в много герои, да се запознаваме с тях в детайли и да чувстваме, че сме ги изиграли. Макар и само в спалните си.“

А когато я питат кое е най-интересното предизвикателство в актьорската професия за нея, Кидман отговаря така:

„Най-сложно и интересно е изследването върху това как една травма влияе върху човешката психика и тяло. Може да отнеме цял един живот, за да се анализират подобни теми. Но истинското изцеление се крие тъкмо в разбирането на този проблем. Отделила съм много време за изследване на темата, тъй като много от ролите ми са били пряко свързани с нея. Трябваше да обръщам специално внимание на това как психиката и тялото си взаимодействат. За актьора това е нещо много интересно: например, нашето тяло не различава истинската трагедия от изиграната. Затова, когато актьорите влизат в тежки роли, травмите на героите оставят следи върху истинското им Аз, защото мозъкът им искрено вярва, че преживяването е реално. В кариерата ми беше много важно да знам как да остана здрава, след като работата вече е приключена“, откровена е Никол.

По същите причини много актьори вече отказват да играят тежки роли. След като влиза в образа на Владислав Шпилман в „Пианистът“, Ейдриън Броуди отказва да играе такива трагични образи занапред и дълго време се възстановява от мъчителните преживявания, с които героят му го сблъсква.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР