Кастът на „Дяволът носи Прада“ 15 години по-късно

eva.bg 20 June 2021

Снимка: Instagram

15 години по-късно, актьорите от емблематичния филм „Дяволът носи Прада“ се събраха!

В пандемичните условия събиранията се превърнаха в малко по-абстрактно понятие. Въпреки всичко, Мерил Стрийп, Ан Хатауей, Емили Блънт, Стенли Тучи и други важни лица от екипа на продукцията се възползваха от виртуалните предимства, като си направиха среща в Zoom.

Във видеото те коментират забавни случки от снимачната площадка, припомнят някои от любимите фрази и сцени от сценария.

Днес не можем да си представим друг да играе ролята на Миранда Прийстли, освен Мерил Стрийп. Кастинг режисьорите започват да обсъждат кои актриси биха могли да дадат живот на образа, като започват с Мишел Пфайфър, Глен Клоуз и Катрин Зита-Джоунс. Но само едно обаждане с възможността за Мерил Стрийп в ролята променя всичко.

„Нямах интерес да правя биографичен филм за Ана Уинтур. Исках да покажа каква е позицията й в компанията, да се види какви отговорности има, докато трябва да изглежда безупречно всеки ден. Хареса ми това, че филмът не искаше да скрие лошите неща, които идват с абсолютната власт“, разказва Стрийп, като с останалите актьори продължават а коментират колко е интересна и перспективата, от която се гледа на жените с власт.

„Чаках своя ред за кастинг и просто се надявах ролята да бъде моя. Нямате представа колко исках да участвам в този проект и да бъда на една снимачна площадка с Мерил Стрийп. Когато получих ролята, четох сценария толкова много пъти. В главата ми Миранда Прийстли беше шумна, креслива, изръмжаваща заповедите си към своя екип. И тогава влезе Мерил Стрийп и каза първата си реплика, почти шептейки. Щях да падна от стола си!“

„Хората, които са много уважавани и предизвикват респект, никога не повишават тон. И това е нещо, което откраднах директно от начина, по който Клинт Истууд ръководи всичко на снимачните си площадки. Никога не съм го чувала да извиси глас, но всяка негова дума бе чута и уважавана. Веднъж се случи да повиши тон и хората бяха шокирани и уплашени“, разказва Мерил.

Вижте повече в следващото видео.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР