Козметика срещу депресията

Новата линия грим, пусната от Селена Гомес, има скрито символично послание – да се бори срещу нереалните стандарти за красота.

eva.bg 12 June 2021

Снимка: Instagram

В интервю за „Дейли Телеграф“ певицата споделя, че по време на локдауна е изпробвала различните продукти от собствената си козметична марка Rare Beauty върху себе си, за да гарантира на бъдещите си клиенти добър ефект.

Според нея по-лекият грим, доближаващ се до естествената красота, помага да се почувстваме спокойни и уверени в себе си.

„Обществото непрекъснато ни казва, че нищо, което правим, не е достатъчно – казва Гомес. - Затова исках да създам марка, която да премахне този натиск и да промени разговора. От личен опит видях как невъзможните стандарти за красота оказват ефект върху психичното ми здраве и познавам много хора, които се чувстват по същия начин“.

При лансирането на марката си, която ще се продава ексклузивно в магазините Sephora, Гомес заявява: „Тези продукти не са свързани с това да бъдеш някой друг, а с това да бъдеш това, което си, независимо дали слагаш по-дръзки гримове или не носиш почти никакъв грим. Гримът е нещо, на което да се наслаждаваме, а не непременно нещо, от което се нуждаем.

Искам всеки човек да се чувства красив точно такъв, какъвто е, и това е свързано не само с това как изглежда пред обществото, но и с психичното му здраве.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР