С „Дневникът на един луд“ из страната

18 May 2021

Снимка: Павел Червенков

Театър „Кредо“ стартира юбилейно турне в страната за отбелязване на петата годишнина от създаването на спектакъла „Дневникът на един луд“ по Гогол.

Ще може да го видите в Русе на 1, 2, 3 и 4 юни на сцената на Държавен куклен театър Русе, на 7 юни в Силистра на сцената на Драматично-кукления театър Силистра, на 9 юни в Добрич на сцената Държавен куклен театър Добрич. През есента турнето продължава с участие на международния фестивал „Пиеро“ в Стара Загора, който се организира от Държавен куклен театър Стара Загора. „Дневникът на един луд“ е в програмата на фестивала на 25 септември. На 5 и 6 октомври спектакълът гостува в Бургас и ще се играе на сцената Държавен куклен театър Бургас.

„Дневникът на един луд“ е третото Гоголево заглавие в репертоара на Театър „Кредо“ след обявения от руската критика за явление в световния театър спектакъл „Шинел“ и отличения с 11 престижни национални награди, между които и награда „Икар“, спектакъл „РевизорЪт“.

Премиерата на „Дневникът на един луд“ се състоя на 17 октомври 2015 година на сцената Театър 199 „Валентин Стойчев“ в София. Сценарист и режисьор е Нина Димитрова, основател и артистичен директор на Театър „Кредо“, позната на зрителите у нас и по света като режисьор, сценарист, сценограф и актриса в спектаклите „Шинел“ по Гогол и „Каквото направи дядо, все е хубаво“ по Андерсен.

Юбилейното турне се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура" по проект "кРЕдоСТАРТ".

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР