Как поддържа форма Джей Ло

„Да бъдеш или да не бъдеш... красива“? Дженифър Лопес има своя отговор и начин да го направи

eva.bg 06 September 2022

Снимка: Instagram

За Дженифър Лопес времето, изглежда, доста относително понятие. За нея то сякаш е на пауза. Нито годината, нито тенденциите имат значение, тя не спира да е актуална, да работи по следващ проект и да е абонирана за топ новините. 23 години след излизането на първия й албум On the 6 през 1999 г., звездната й слава не само за миг не е затихвала, но и се радва на фенове от всяко следващо поколение. 53-годишната днес Дженифър все още е на върха, прави музика, снима се във филми, пее на най-престижните събития и… изглежда невероятно! Длъжни сте да й го признаете, без значение дали харесвате нея или творчеството й.

„Как го правиш, Джей Ло?! Годините за теб не съществуват!“, пишат милионите й последователи в социалните мрежи след всяка качена от нея снимка. Страхът от близки кадри не й е познат, а стегнатото й тяло мотивира редица от доста по-младите й фенки и не само тях. Разбира се, че Дженифър видя в това златна възможност - да сподели част от разкрасяващата си грижа, създавайки свой козметичен бранд. JLO Beauty се превърна в една от най-горещите теми в социалните мрежи, откакто бе лансиран на 1 януари 2021 г.

„Искате да знаете как кожата ми изглежда толкова добре, как я поддържам. Ето как!“, каза Лопес в Zoom разговор с редактори от световни медии. На живо пред тях тя свали целия си грим, използвайки продукт от своята серия, след което нанесе нощен крем, също част от JLO Beauty. Така затвори устата на онези, които смятаха, че с грима ще си отиде и „младостта“ й. Съмненията бяха основателни, познавайки безпощадната машина на социалните медии за изкривяване на образа.

По думите на самата Дженифър в продуктите от своята серия тя иска да внедри всички ценни съвети и съставки, с които поддържа младото си излъчване. JLO Beauty включва осем продукта – серум, маска, хидратиращ крем със слънцезащитен фактор, дълбоко хидратиращ крем (предназначен най-вече за вечерна грижа), измиващ гел, околоочен крем, т.нар. „бустър“, който се използва като хайлайтър за бляскава кожа, и хранителни добавки. Тайната съставка във всеки един от тях е една – маслиново масло (зехтин): „Майка ми казваше, че маслиновото масло е лекът за абсолютно всичко!“, споделя Дженифър. През годините тя се е научила да се възползва от позитивите му, затова маслиновото масло екстра върджин е основно във формулата на продуктите от серията. То е допълнено от успокояващ кожата сквалан и екстракт от маслинови листа.



Не закъсняха и очакваните критики към певицата, че младостта й със сигурност не се дължи просто на натурални масла. Приписват й употреба на ботокс, че се подлага на лазерен лифтинг и купища други подмладяващи процедури. Тя категорично отрече: „Не съм против ботокса, просто не е за мен. Все още не съм прибягвала до иглите“. Междувременно, докато промотира серията си, а и в предишни свои интервюта, сподели задължителните си бюти правила, за да изглежда съвършено от глава до пети. Ето кои са те и как да ги спазвате, независимо дали ще си поръчате крем от JLO Beauty.

Слънцезащитният фактор е задължителен и точка

Питайте който и да било дерматолог и той ще ви каже, че една от основните причини за стареенето на кожата е ултравиолетът в слънчевите лъчи. Но използването на слънцезащитен фактор може да забави стареенето с десетилетия и това не е ново откритие. „Още в началото на 20-те си започнах да използвам слънцезащитен крем. Моят дерматолог ми даде този съвет и оттогава не съм пропуснала нито ден. Покажа ли носа си навън, нося поне SPF 30“, казва Дженифър. Да, дори в облачен ден. Да, дори през зимата. Хидратацията е втората задължителна стъпка за млада кожа - сутрин, вечер и изобщо след всяко измиване на лицето, в резултат на което чувствате опъване на кожата. Дженифър се кълне и в ползите на овлажняващите и регенериращи маски, за които според нея трябва да намираме време поне веднъж в седмицата.



Красотата идва отвътре

…буквално! Или поне при Джей Ло. Този израз е клише, но за певицата е начин на живот. Тя твърдо вярва в хранителните добавки и смята, че хубавите козметични продукти са чудесни, но няма да свършат цялата работа, без да получат помощ от организма. През годините Дженифър пие много антиоксиданти и витамини, помагащи за производството на колаген. Неслучайно капсулите от JLO Beauty се наричат „Inner Love“ (любов отвътре). Приемат се веднъж дневно и съдържат манган, екстракт от маслина, антиоксиданти, минерали и витамини, облагодетелстващи кожата (А, С, Е).

Хранителен режим

„Това, което ядеш и пиеш, се отразява не само на тялото ти, но и на кожата ти!“, каза неотдавна Дженифър пред списание Hello. Един от треньорите й, Дод Ромеро, твърди, че Лопес пие литри вода всеки ден: „Условието е да приема поне по 7 големи чаши дневно. Това е минимумът“, казва Ромеро. Богатото й на протеини меню включва задължително и органично чисти продукти: „Основните й източници на протеин са яйчените белтъци, пуешкото и говеждото месо, а за омега-3 тя задължително яде и сьомга. Една шепа ядки са задължителни всеки ден, за да получи нужната си доза от полезни мазнини“, добавя Ромеро. Блюдата на Дженифър са пълни и със зеленчуци: броколи, кейл, спанак и други зеленолистни. Певицата е толкова дисциплинирана, че избягва дори онези зеленчуци и продукти, които съдържат в повече естествена захар, като морковите и царевицата. „Помнете, че не всички въглехидрати са лоши!“, твърди треньорът на певицата, който задължително я кара да си хапва кафяв ориз, сладки картофи, киноа и овесени ядки – всички те са с нисък гликемичен индекс, а това е добре както за фигурата, така и за кожата. Излишно е да казваме, че кофеинът, цигарите и алкохолът са напълно изключени от начина на живот на Дженифър. Тя не е пила кофеинова напитка от години. Понякога Джей Ло се подлага и на пречистващи режими, като например 10 дни без никакви въглехидрати. С тях „рестартира“ организма си.

Тренировки

Танците са огромна част от живота на Дженифър Лопес. Тя обожава да танцува от дете, а днес тази рутина е част от професията й. „Танците по турнетата й са толкова интензивна кардио тренировка, че Дженифър може да засрами много професионални зумба танцьори“ , казва Дод Ромеро. По думите му Джей Ло тренира по пет пъти в седмицата поне за един час, като всеки ден се фокусира върху различни части на тялото. Коремни преси, скачане на въже, вдигане на тежести, лицеви опори, клекове – тренировките на Лопес включват разнообразни упражнения, които треньорите й редуват и сменят постоянно, за да може да „стресират“ мускулите и да има максимален ефект.



Любов към себе си

Вярвате или не, това е част от бюти ритуалите на Дженифър Лопес. Ежедневно тя тренира не само физически, но и психически, усамотявайки се с думите: „Аз съм млада на всяка възраст. Живея красив живот, изпълнен с приключения. Имам прекрасни деца и всички ние сме в перфектно здраве.“ „Повтарям си тези неща всеки ден - казва Джей Ло. - Когато провеждаш подобни разговори със себе си, главата ти наистина създава един красив човек вътре в теб, а красотата му няма как да не си проличи и отвън. Ако си добър, красив човек отвътре, няма начин лицето ти да не го издава. Превръщаш се в това, което мислиш и правиш.“ Трудно е да не й повярваме.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР