Италианска естетика

MARELLA пролет/лято 2021

eva.bg 22 April 2021

Еднa колекция, направена в Италия, може единствено да започне от собственото си наследство и затова Marella предлага дрехи, които са жизнен израз на “италианското”, започвайки от палитра с нюансите на италианските пейзажи.

Италианският стил е въплъщение на елегантност и семплост, вече няма нужда от изненади с ексцентрични дрехи, но съществува желание за преразглеждане на гардероба по шикозен начин, като от 50-те до 70-те години.

Дрехи, перфектни за ежедневието: като се започне със завръщането на тънките плетива, плисирите поли, шаловете във винтидж стил или с принт, също както и роклите тип „дълга риза“, мини роклите или двуредните блейзъри в „морско“ райе и блузите с флорален или новия „пейсли“ принт.

Сред пролетните връхни дрехи има дълги и къси, двуредни непромокаеми тренч палта в базови нюанси като каки, тютюн или новите тренд цветове: охра жълто или ментово зелено.

Костюмът в съчетание с панталон не може да бъде пропуснат от функционалния гардероб и затова Marella посвещава на този артикул капсулната си колекция. Тъй като в епоха, когато дистанционната работа е факт, костюмът се превърна в пълноценна 24-часова визия.

Вталени силуети при саката, които да се носят върху ‘slim-fit’ панталони или бермуди, съчетавани с леки плетива.

С настъпването на лятото усещате желанието да избягате и принтът става все по-привлекателен. От керамиката на Giò Ponti до принта от 60-те години, до несъвършените и макси ‘polka’ точки в черно и бяло.

Геометрия с тонирани контури оживява при семплите памучни рокли, блузи и свободно падащи поли.

Черното и бялото винаги са били цветовете на колекцията Marella ART.365, която добавя неочаквани детайли към своите всесезонни предложения за пролетно-лятната колекция. Контрасти на лъскави с матови материи, панделки и прозиращи детайли. Силуетите се изменят: якета са стеснени; панталоните са с лек „бридж“ ефект; присъстват и палацо панталони, вталени рокли тип „риза“ или къси гащеризони. В сезон, който жадува за „evergreen” мода, тази капсулна колекция става все по-всеобхватна, благодарение на своята всесезонна материя и много изискан графичен принт.

За специалните случаи Marella връща женствеността обратно в центъра с помощта на класически елементи от дамското облекло.

Рокли с ефирно падащи материи, плисета и цепки, деколтета без ръкави или само с едно рамо, всички в плътни цветове от зелено до синьо през аквамарин и от розово до бадем през пъпеш и венецианско червено. Не липсват микро и макро геометрично вдъхновени принтове за пролетта и флорални десени за по-летните предложения.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР