Сканди шик

5 прости правила как да създадем хюга атмосфера в дома

Елка Влаховска 17 March 2021

Original BTC London

Снимка: пресофиси

Със своята устойчивост и простота скандинавският стил продължава да набира популярност по целия свят. И въпреки че дневните и спалните са най-често декорирани в този стил, той е чудесен и за кухнята. В крайна сметка функционалното и добре осветено пространство, поддържано в неутрални цветове, е много подходящо за приготвяне на храна.

Ето 5 прости правила как да създадем хюга атмосфера в дома.

1. Предметите от дърво са отличителен белег на скандинавския стил и помагат да се създаде характерната атмосфера на домашен уют. Ако не сте готови да смените изцяло облика на кухнята, може да заложите на дървената маса и столовете с извита облегалка. Най-добре е да изберете мебели от необработено с лак дърво, за да можете да се възхищавате на естествената му текстура.

2. Белите стени са отличителен белег на стила „сканди шик“. Можете обаче да използвате широка палитра от неутрални нюанси, като сивото или бежовото, които също са чудесни за кухнята. Светлият фон служи като „платно“, върху което можете да „рисувате“ с ярки цветове като акценти. Скандинавците обичат бялото, простотата и лаконичния дизайн, а квадратните бели плочки напълно отговарят на техните вкусове.

3. Скандинавският стил се характеризира с визуална чистота, но в кухнята най-често царува бъркотията. Добре е да си осигурите достатъчно място за съхранение, за да избегнете прекаленото претрупване с предмети. Помислете и за удобството: изберете органайзер за приборите за хранене, както и държачи за тиганите и закачалки за кухненските прибори.

4. Ключова е идеята за функционалност на помещението, затова всяка мебел трябва да е на правилното място, съобразена с разпределението на кухненските уреди.

5. Скандинавските къщи и апартаменти се отличават със своята екологичност. Помислете дали вашата кухня също може да отговаря на по-високи еко стандарти. Рециклирайте каквото можете, пестете водата и в никакъв случай не прахосвайте храна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР