Анджелина Джоли ще пише книга за подрастващи

Целта е да изясни на децата какви са правата им

eva.bg 14 October 2020

Снимка: Getty Images

Анджелина Джоли работи с правозащитната организация Amnesty International.

Заедно с тях актрисата иска да издаде нова книга, която помага на подрастващи под 18-годишна възраст да бъдат наясно със своите човешки права и кога те са нарушавани.

За Джоли винаги положението на децата е било от първостепенна важност. По време на карантината тя даде гласност на проблема с домашното насилие над деца, защото по време на изолация ситуацията излагаше на много по-сериозен риск жертвите.

Целта на книгата е да даде ясно стъпките, с които тийнейджърите могат да се борят за правата си и да се защитят, когато те биват потъпкани. Анджелина е твърдо решена да се отдаде на този проект, за са помогне на колкото може повече подрастващи.

„Младите много често не знаят правата си. След популяризирането на дейността на Грета Тунберг, протестиращите тийнейджъри по улиците се увеличиха значително. Днес тийнейджърите са включени в социалния дискурс и са готови да се борят. Но дезинформацията е основен проблем. Те трябва да са наясно със спецификата на правата си в държавните условия, които се намират, и как да ги използват“, заяви Джоли.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР