Красиви нокти през есента? Мисията възможна!

eva.bg 25 September 2020

Сезоните се менят, а заедно с тях трябва да се изменя и начинът ни на живот, за да сме пълноценни и да се чувстваме добре. И ако през лятото фокусът ни е в това да предпазваме главно кожата и косата си от вредното влияние на слънчевите лъчи, сега, на прага на есента, е време да обърнем внимание на ноктите си.

Колкото и да не ви се вярва, състоянието на ноктите ви може да издаде повече за здравето ви, отколкото можете да предположите. Всеизвестен факт е, че през есента организмът е по-склонен към авитаминози и към недостиг на куп други важни елементи. Смяната на климата, по-малкото слънце и ниските температури без съмнение оказват влияние на здравето и външния ни вид. Много дами започват да забелязват, че в края на лятото, след като месеци наред не са полагали особени грижи за ноктите си, те стават още по-уязвими с идването на есента, стават тънки и чупливи, а красивият маникюр е изгубена кауза.

Затова днес се съсредоточаваме върху здравето на ноктите и това как да ги спасите през есента, за да се радвате на красиви ръце.

Направете почивка от печените лакове

Те може и да са чудесно решение за летните дни, показвайки издръжливост на слънце и солена вода, вместо всеки ден да обновяваме маникюра си. Но печените лакове трябва да бъдат само временна част от грижата за ноктите ни, защото ги изтощават, изтъняват ги и идва момент, в който те се нуждаят от почивка. Началото на есента е перфектното време да го направите. Ноктите ви трябва да бъдат оставени да дишат и да бъдат щадени откъм тежки химикали и препарати. Когато чистите у дома или миете чинии, използвайте ръкавици.

Специална грижа

В този период вероятно ноктите ви ще се нуждаят от малко помощ, за да се възстановят. Затова е редно да заложите на добър заздравител, който може да им върне живота.

Иновативният Nail Repair гланц е разработен точно за такива кризисни ситуации, в които страдаме от меки, чупливи и изтънели нокти. Невероятният му ефект се дължи на възстановяването на белтъчната молекула в роговия слой на нокътя, без да слепват трите му слоя, като така се запазват неговите жизненост и еластичност. Освен, че възстановява, този заздравител и защитава нокътя от нацепване и разрушаване. Важно правило обаче е да бъдете редовни в нанасянето му. Така ще видите резултати още след първите две седмици, които ще ви зарадват не просто с по-доброто състояние на ноктите, а и със стимулирането на растежа им.

Относно хигиената

Настоящата епидемична обстановка наложи да мием ръцете си твърде често, което се оказва пагубно за кожата, но и за ноктите. Честото миене с топла вода ги изсушава и уврежда допълнително. Затова се старайте да миете ръцете си само с хладка вода, а след това задължително хидратирайте както кожата, така и ноктите си с крем.

Избирайте продуктите си за ръце внимателно

Това важи от правилния лак за нокти, до добрия почистващ гел за ръце. Залагайте на лакове, които не съдържат парабени, формалдехиди и сулфати. Лакочистителят също е важна част от поддръжката на маникюра, но може да се окаже пагубен за здравето на ноктите. Избирайте такъв, който не съдържа ацетон, щадящ е и не вреди на хидратацията на нокътя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР