Правилната грижа за татуировките на плажа

eva.bg 27 August 2020

Както знаем, през лятото трябва да полагаме много повече грижа за кожата си, тъй като тя е постоянно изложена на слънце и вредните ултравиолетови лъчи.

Освен, че тя има нужда от повече хидратация, антиоксиданти и защита от риска от преждевременно стареене и пигментни петна, хората с татуировки трябва да бъдат още по-внимателни през горещия сезон, ако не искат мастилото по тялото им да повехне и избледнее.

Басейни, плажове, партита на брега – пясъкът, слънцето и солената вода могат да се окажат пагубни за татуировките, затова тези зони се нуждаят от специализирана грижа.

Слънцезащитният фактор трябва да бъде се превърне в религия на плажа, където през целия ден тялото ни е атакувано от вредните лъчи. Най-добре използвайте слънцезащитен крем с SPF 50. Татуираните зони, които са по-уязвими, мажете със специален слънцезащитен продукт, създаден тъкмо за татуировки. Те имат нужда от двойна доза хидратация. Кремът на Tattoomed с SPF 50 не просто хидратира в дълбочина кожата, а едновременно защитава цветовете, а благодарение на широколентовата му филтърна система, UVA и UVB лъчите са изолирани от зоната.

Продуктът е 100% растителен и предлага висококачествената медицинска грижа, която кожата заслужава. За да подсилите ефекта на крема, може да го съчетаете със специалния стик на Tattoomed със слънцезащитен фактор 30, създаден с водоустойчива формула, която ви осигурява защита и във водата. Чудесно решение за онези, които обичат да плуват и да прекарват времето си на плажа сред вълните, а не на хавлията.

Също така много от нас не издържат на изкушението да си направят татуировка по време на лятото, макар и това да не е най-подходящият сезон за това. Но спокойно! Има как да защитите чувствителните зони и да не развалите почивката си с болезнените татуирани зони.

Първо трябва да почиствате татуировката редовно, тъй като в началото тя е не по-различна от рана. За това използвайте специален продукт за целта.  Важно е да не я оставяте да изсъхне, мажейки я с тънък слой възстановяващ крем за татуировки, който да облекчава раната и да я възстановява. След дългия ден на плажа, най-добре заложете на крем за след слънце.

За щастие всички тези продукти, от които се нуждае свръхчувствителната наранена кожа с нова татуировка, са леснодостъпни, а усилията ни в търсене на цялостна грижа са облекчени. Брандът Tattoomed се е погрижил да създаде всички нужни елементи за всяка стъпка от рутината с нова татуировка – възстановяващ крем, почистващ гел и специален крем за след слънце.

Нека не забравяме и иновативния продукт на бранда е фолиото за татуировки, което изолира зоната от външната среда и я предпазва до 96% от ултравиолетовите лъчи, а и други дразнители от външната среда.

С кожата не трябва да се правят компромиси!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР