Versace Yellow Diamond - ароматът на приказните летни вечери

18 August 2020

Свеж, деликатен и запомнящ се, ароматът Versace Yellow Diamond е представен за първи път през 2011 г. и моментално придобива впечатляваща популярност. Ще ви разкажем малко любопитни факти около този емблематичен за приказните летни вечери аромат.

История на създаването

Донатела Версаче припомня, че Versace Yellow Diamond е бил вдъхновен от пръстена с жълти диаманти в кутията й за бижута. Бижуто винаги е носело на модната дизайнерка усещане за силни емоции, чувственост и енергия - смесица, които тя иска да предаде в бляскавата, очарователна и женствена композиция на аромата.

Легендарният парфюмер Алберто Морилас работи върху реализирането на идеята. Първоначално композицията е позиционирана като освежаваща версия на легендарния Versace Bright Crystal 2006, но скоро става ясно, че Yellow Diamond не изисква предистории и жените от цял ​​свят се влюбват в него, без да свързват аромата със сензационния си предшественик.

Характеристики на ароматния състав

Горните нотки на букета привличат вниманието с искрящи тонове нероли, лимон и бергамот, последвани от нотки на сладки круши. Цветното сърце на композицията е съставено от нотки на цъфтяща фрезия, водна лилия, мимоза и горчиви тонове на портокалов цвят. В основата на Yellow Diamond на Versace е гуаяк дърво, мускус и кехлибар, които придават дълбочина и сложност на букета.

За кого е Versace Yellow Diamond?

Този уникален аромат няма строги възрастови ограничения, любим е както на момичета на 25 години, така и на жени над 40 години, като за всеки случай Yellow Diamond звучи подходящо. Искрящата и освежаваща тоалетна вода перфектно допълва летните романтични тоалети, а мнозина я използват като допълнение както към ежедневния, така и към деловия външен вид.

Сезонността на този аромат не е очевидна, някои дами носят Yellow Diamond както през лятото, така и в студения сезон, разреждайки заобикалящата сивота с искрящи нотки на пачули и бергамот. Поради лекотата и свежестта на композицията, ароматът е подходящ както за лични срещи, така и в офиса, поради което стотици хиляди ценители на изисканите парфюми по света се влюбват в Yellow Diamond.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР