Най-бързата хидратация за кожата

eva.bg 14 August 2020

Всички обичаме възможностите, които ни дава животът в големия град, но готови ли сме да платим цената за това? Когато се изправим пред проблеми с най-големия орган на тялото ни – кожата – осъзнаваме, че понякога плащаме прекалено.

Основните поражения тя търпи заради разрушената й липидна бариера – слънце, мръсен въздух, често миене, напреднала възраст и други фактори я разрушават ежедневно. Освен това сме наясно, че кожата и нервната система са близнаци – ако нещо се случва на едната, то задължително се отразява на другата. Сухота и чувствителност са малка част от проблемите й.

Ако трябва да осигурим само едно нещо, което може да й помогне, това най-вероятно е хиалуроновата киселина. Защо?

Огромна е разликата между дехидратирана и суха кожа. В първия случай дехидратацията е причинена от липса на влага, постъпваща в кожата, и тук е достатъчно да се „добави вода“: пийте 2-2.5 л на ден, за предпочитане 2/3 от които да са до 15:00 ч., а останалото – до 18:00, за да избегнете отока на сутринта. Дехидратацията може да причини сухота, която да направи кожата чувствителна. В този случай главен спасител е именно хиалуроновата киселина. Вложена в ултралека текстура е идеалният вариант за доставяне на влага в дълбоките слоеве на кожата. Такъв е Eucerin Hyaluron-Filler Ултралек хидратращ гел, който се абсорбира моментално, но за сметка на това хидратира кожата интензивно и задълго.

В козметиката има правило: колкото по-тънко, толкова по-дълбоко. Молекулата на хиалуроновата киселина е способна да задържи влага 1000 пъти повече от собственото си тегло, което я превръща в козметичен любимец. Трябва само да стигне там, където е нужно да свърши работата си. Условие за това е нейната форма – късоверижна. Тя прониква по-дълбоко в епидермиса и създава усещане за комфорт, плътност и обем.

Другата форма на хиалуроновата киселина - средноверижната - остава на повърхността на кожата, където привлича и задържа вода. Ето къде е тайната на Eucerin Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел - комбинацията от висококонцентрирана средно- и късоверижна хиалуронова киселина. Тя е сред 11-те съставки на гела, като концентрацията й е 3 пъти по-висока*.

Стана дума за сестринството между кожата и нервната система, което намира израз също в Eucerin Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел – за да бъдат включени сетивата в подпомагане на действието на съставките, помагат и прозрачната лека текстура, но и лекият аромат на цветя. Освежаващо преживяване, пропускате много, ако не го тествате! Няма нужда да избирате – подходящ е за всеки тип кожа, дори и за чувствителната. Всеки ден!

*от Eucerin Hyaluron-Filler CC крем

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР