Аутсайдери, мошеници и невинни участници в нов минисериал

29 July 2020

Обичате ли филми направени по книги? Ако отговорът е положителен, то имаме страхотна новина за вас. След броени дни по любимия канал на всички търсещи и мислещи хора National Geographicще бъде премиерата на минисериала „Дървосекачи“. Той е базиран на едноименния бестселър на Ани Пру. Ако това име ви звучи познато, това е защото Ани Пру е автор на „Планината Броукбек“, книга, която се превръща в иконичен за Холивуд филм с награда „Оскар“. Пру е също така носител на множество литературни награди, сред които е и „Пулицър“.

От 9-и август, всяка неделя, ще гледаме не по един, а по цели два епизода на „Дървосекачи“. Този епичен минисериал ще ни пренесе в Нова Франция през 17-и век, където мистерии, драми и изключително силни характери бошуват из малко селище в района, където днес се помещава канадската провинция Квебек. Католическата църква изпраща йезуити да покръстят местното население, а Франция изпраща слуги да населят територията, заедно с така наречените „Filles Du Roi" (Дъщери на Краля).

Това са млади жени, които трябва да си намерят съпрузи и да създадат семейства, за да спомогнат за процъфтяването на колонията. Многообразната група от аутсайдери, мошеници и невинни участници трябва да се справя с жестоки премеждия, противоположни интереси и объркано чувство за лоялност на кръстопътя на цивилизацията – края на 17-и век, Нова Франция.

Освен пленяваща история, „Дървосекачи има и забележителен актьорски състав начело с с Дейвид Тюлис, когото феновете на "Хари Потър" познават в ролята на любимия на всички преподавател Ремус Лупин и Марша Гей Хардън, носителка на „Оскар" за най-добра поддържаща роля.

Дървосекачи ще се излъчи премиерно на 09.08. от 22 часа по National Geographic.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР