Christian Dior: В преследване на копнежите на сърцето

Когато носталгията се превърне в муза

Александрина Петрова 23 July 2020

Снимка: Instagram

Модна къща Christian Dior се завръща към своята есенция, към туптящото си сърце, което й дава живот още от 1946 г., а именно – способността си да разказва истории. Всяко шоу на бранда пренася зрителите, подобно на приказка, в друго време и пространство.

Главният изпълнителен директор на марката, Пиетро Бекари, категорично заяви: „Това е нашето ДНК, това е нашият бизнес. Огънят на Dior е в това, което се случва по време шоуто, цялата енергия, която иска да предаде не само с дрехите, а с цялостното им представяне. Затова вярвам, че под една или друга форма няма да спрем да правим дефилета, въпреки условията покрай пандемията“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior) on

Resort 2021 колекцията на бранда, въпреки всички перипетии, бе представена в шоу без публика. Но на терен присъстваха около 1000 души – модели, гримьори, фризьори,  включително и артисти, музиканти, танцьори, електротехници, осветители…

Мария Грация Кюри избра локация, която е от особено значение за нея и италианските й корени – районът Пулия и китното малко градче Лече. Моделите дефилираха на площада на града, под съпровода на жив оркестър, който изпълняваше традиционни за мястото ритми и песни, придружени от съответните танци.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Francesca (@francescacribari_) on

Площадът на града е същински Бароков шедьовър, който допълваше цялостното усещане, което Кюри се опитва да предаде – да разкаже част от своите преживявания от детството, но и да ни въвлече във вълшебната атмосфера на града: „Винаги съм мечтала да представя колекция на място, което е скъпо на сърцето ми. През целия си живот по един или друг начин се връщам в Пулия“, казва тя. Сега сърцето й отново я отведе там и тя го послуша.

Мария Грация сравнява работата си по колекцията с носталгично пътуване из спомените си. Рустикалната естетика се преплита по красив начин с френската изтънченост на модната къща. Вижте Resort 2021 колекцията от Christian Dior в галерията ни.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР