Два филмови акцента на София Филм Фест Лято

eva.bg 14 July 2020

Две от хитовите заглавия, представени на фестивала във Венеция миналата година, могат да бъдат да бъдат гледани на течащия в момента София Филм Фест Лято.

Едната лента е Мартин Идън“ - шедьовърът на Джек Лондон е пренесен в романтичния Неапол през 20-ти век. Мартин Идън преживява любов от пръв поглед и политическо пробуждане във вечния конфликт между буржоазията и пролетариата. За ролята си на Мартин Идън, Лука Маринели е отличен с наградата "Най-добър актьор" на филмовия фестивал във Венеция '19."Мартин Идън" ще се излъчи на: 15-ти юли от 21:30 ч. в Кинодвор G8, както и на 17-ти юли от 20:30 в Дом на Киното. Може да се види и онлайн до 19 от всяка точка на страната.

Другото заглавие е "Прегоряла ерес". Светът на изкуството се сблъсква с подземния свят в този елегантен и еротичен нео-ноар трилър. Джеймс Фигерас е неустоимо чаровен критик, който започва връзка с привлекателната и провокативна американка Беренис Холис. Двамата любовници предприемат пътуване дo разкошното имение на влиятелния колекционер Джоузеф Касиди, който им разкрива, че е покровител на нашумелия художник Джеръм Дебни. Касиди има само една цел: той иска Джеймс на всяка цена да открадне шедьовър от студиото на Дебни. Филмът е отличен с награда на фондацията „Мимо Ротела“ на филмовия фестивал във Венеция през 2019. "Прегоряла ерес" ще се излъчи на 18-ти юли от 20:30 ч в парка на Военна Академия.

Повече информация за филмите и относно билети за прожекциите може да откриете на сайта на София Филм Фест.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР