Полезни съвети при избор на бебешка кошара

22 June 2020

Бебешката кошара е първото детско кътче на новороденото бебче, където то прекарва по-голямата част от първоначалното си съществуване. Ето защо, трябва да се погрижим да изберем най-доброто сред наличните бебешки кошари онлайн и отделните видове. Те се разграничават на сгъваеми, такива с люлеещ механизъм, дървени и т.н. Какви са предимствата на различните видове и как се сглобяват? До кога детето е редно да се отглежда на подобно място?

Защо е важно да изберем правилната бебешка кошара

Когато изборът е направен правилно, бебенцето се чувства комфортно, спи спокойно и си играе с играчките, без тревоги и излишни ревове. Когато сме изпълнили правилно условията по подбора, детенцето се чувства на сигурно и в безопасно място. Почива си добре и спи дълбоко. Това неминуемо се отразява благоприятно и върху почивката на мама и тати, така че е редно да подходим отговорно към тази задача.

Когато малкото бебенце стане голямо човече, трябва да му осигурим и подходящо легло, на което то вече ще се чувства по свободно от отеснялата му вече бебешка кошара. Как обаче да разберем, че е настъпило времето за това? В повечето случаи, родителите правят този преход между годинка и половина и три години и половина. Ние обаче Ви препоръчваме да изчакате до приближаването на три годишната му възраст.

Как се сглобява - според вида

Съвременните бебешки кошари са направени с изключително елементарни механизми и средства за сглобяване и в зависимост от вида има и малки особености за това. Ето защо по-долу ще ги разгледаме в кратък списък:

  • сгъваеми - те обикновено се използват както за спане, така и за игра на мъника. Тяхна основа особеност е възможността за лесно сглобяване, което подробно е описано в инструкциите в комплекта;

  • дървени - те са познати на всички ни, защото освен, че са най-разпространени на пазара, много деца, дори и Вие вероятно сте започнали живота си в такава бебешка кошара;

  • с люлеещ механизъм - различното тук, е че можете да люлеете бебето докато заспи, а лекото полюшване значително ще допринесе за това.

Без значение от вида, сглобяването обикновено се извършва на един принцип, чрез разпъване на сгънатите профили и тяхното характерно заключване (щракване) чрез разпъването им встрани и натискането на дъното надолу до крайно положение.

Какви са предимствата на сгъваемите модели

Основното им преимущество е, че лесно се сглобяват и пренасят от едно място на друго. Невероятно леки са и изключително евтини, което ги нарежда и сред най-предпочитаните видове. Те лесно могат да бъдат сгънати ако е нужно да се натоварят в багажника на автомобила и после да се сглобят на ново, където бебчо да се чувства в “свои води”.

До кога бебето спи в кошара

Обикновено този прибор се използва до около 2,5-3 годишна възраст, но ако все пак детето е по-едро и бързо израства, по-активно е и има вероятност например за неговата безопасност, по-добре е по-рано да го преместите в детско креватче.



ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР