Бебето готвач, което покори света

Той е само на 1 година, а вече има 1,3 млн последователи в Instagram

eva.bg 23 May 2020

Как се нарича най-сладкият готвач на света? Със сигурност това едногодишният Коби – бебето готвач, чийто профил в инстаграм Kobe Eats е може би най-бързият път към усмивката и доброто настроение. Родителите на Коби, майката Ашли и бащата Кайл, забелязват, че малкият изпитва огромно удоволствие да си играе с кухненските пособия, да наблюдава майка си, докато приготвя храната и… да си похапва, разбира се. Те стартират неговия инстаграм профил в края на февруари т. г., първоначално просто за да споделят приключенията на бебето им в кухнята с роднини и приятели. До 15 април Kobe Eats има само 200 последователи. Само 40 дни по-късно те вече са 1,3 милиона! Никой не е очаквал подобен интерес, но на всички е ясно на какво се дължи този успех – Коби е неустоимо заразителен и хората се усмихват само като го видят. А особено по време на пандемията, която целият свят все още преживява, това е безценно.

"Чувстваме се удовлетворени като родители, тъй като отглеждаме дете, което доставя радост на хората само с усмивката си“ – казват Ашли и Кайл пред CNN. Те вярват, че бебешките готварски опити на Коби ще насърчат и други родители да включат децата си в приготвянето на храната, както и да превърнат семейните закуски, обеди и вечери в ритуал, на който да се наслаждават“.

Малкият опитва нови вкусове и аромати, учи се на нови движения като изливане, загребване, разбъркване, измерване, които развиват фините двигателни умения. Вярно, че след неговото „готвене“ в кухнята е страшна бъркотия, но "това може да се почисти, а спомените ще останат“, казва майка му. Освен това семейството разполага с двама домашни любимци – кучетата Кевин и Кели, които винаги с удоволствие помагат за почистването, особено на… падналите на пода вкусотии. Вълнуващ е и фактът, че видеата по естествен начин проследяват израстването на детето – в едно от тях Коби казва първите си думи.

Сред специалитетите на невръстния шеф готвач са мариновано пиле, шейк с боровинки и дори... кебап! Той често възклицава докато готви, което предизвиква още повече умиление. Въпреки че на практика може и прави всичко сам, майка му е винаги близо до него, макар и извън кадър, за да се намеси в случай на нужда.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР