Звездите продължават да даряват за борбата с коронавируса

eva.bg 09 April 2020

Снимка: getty images/guliver

Семейство Клуни се присъединиха към отбора от знаменитости, дарили част от средствата си за борбата с коронавируса. Те отделиха един милион долара от бюджета си, насочвайки го към шест благотворителни организации, опериращи по цял свят.

И докато някои знаменитости предпочитат да насочват средствата си директно към фондации, други използват даренията си за закупуване на консумативи за определени болници или за финансиране на учени, търсещи лек за коронавируса.

Ето част от останалите звезди, които дариха средства за борбата с пандемията и последиците от нея.

Леонардо ди Каприо се обедини с Laurene Powell Jobs, Apple и фондация Ford, създавайки Американски хранителен фонд, като лично актьорът участва с 18 милиона долара в инициативата.

Лейди Гага работи заедно с политици, бизнесмени и други знаменитости с цел да се съберат 35 милиона долара за Световната здравна организация.

Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли подкрепиха Feeding America и Food Banks Canada с един милион долара, а по-късно дариха и 100 000 долара на четири медицински центъра в Ню Йорк.

Риана и Джей Зи дариха по един милион долара, които отиват за подпомагане на eмигрантите в САЩ, възрастните и бездомните хора. Певицата обеща да дари общо 5 милиона долара на различни организации и за различни цели.

Опра Уинфри дари десет милиона долара, които ще отидат при фондации и организации, осигуряващи храна и подслон на засегнатите от пандемията.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР