Тръмп няма да плаща за охраната на Меган и Хари

eva.bg 30 March 2020

Снимка: getty images/guiliver

Интересна словесна престрелка между президента на САЩ Доналд Тръмп и абдикиралите от кралските си задължения към британската корона принц Хари и Меган Маркъл се разигра в социалните мрежи.

В пост в така обичаната от Тръмп социална мрежа Туитър той заяви, че Америка няма да плаща разходите по охраната на Хари и Меган. Повод за изказването му бе новината, че в последния момент преди затварянето на границите на Канада и САЩ заради пандемията, двамата са решили да се преместят в Лос Анджелис и именно там да се установят за постоянно, а не в Канада, както бяха предварителните им планове. Заедно с младото семейство е и 10-месечният им син Арчи.

С изказването си Тръмп многозначително заяви, че двамата не могат да разчитат на дипломатическа протекция и Хари вече няма да е със статута на международно лице, което трябва да бъде охранявано на територията на САЩ.

Двамата херцози побързаха да отговорят на американския президент със следното изказване: „Херцогът и херцогинята на Съсекс никога не са възнамерявали да искат от американските власти да използват от ресурсите си за охраната им. Направени са постъпления за осигуряването на частна охрана.“

Със сигурност една от причините за по-острото изказване на Тръмп е, че принц Хари е близък приятел със семейство Обама и никога не е афиширал симпатии към настоящия президент, дори напротив.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР