Любов по време на коронавирус

Три двойки, три извънредни ситуации

Невена Дякова 24 March 2020

Алис и Стелиян

Снимка: личен архив

 

Алис & Стелиян, 7 часа разлика

Мислите, че да сте затворени 24/7 с партньора ви е предизвикателство? А какво би било, ако двамата се намирахте през един океан и на хиляди километри разстояние. Ако часовата разлика ви пречеше да си пращате meme-та с генерал Мутафчийски в реално време, да си говорите, когато напрежението дойде в повече, да готвите заедно и всички други злободневни неща, които ви идват наум…

Доскоро Алис и Стелиян се намираха в подобна ситуация. Днес обаче тримата са отново заедно! Казвам тримата, защото в семейството, което миналият ноември сключи брак в италианската атмосфера на Zornitza Family Estate Relais & Chateaux, пълноправен член е и 3-годишният мопс Клои.

Когато с Алис разговаряхме за положението (малко преди завръщането й в Ню Йорк, където понастоящем живее двойката), я попитах кое е първото нещо, което ще направят, когато със Стели се намират на една географска ширина и тя бе категорична: „Ще се прегърнем, ще отидем за кафе и ще се разходим с кучето край реката“.

Една от най-следваните блогърки у нас сподели, че още от началото на връзката им, когато по-често пътува съпругът й, двамата установяват неписаното правило да не се разделят за повече от месец. Извънредното положение обаче ги сварва неподготвени – тя в София, той в Ню Йорк, а реакцията им, разбирайки, че Тръмп затваря границите за известен период от време е следната: „Аз се разплаках, а Стели каза: „Пазарите утре ще са на колене - и чак след това. - Това значи, че с Алиска няма да се видим скоро“.

По думите на Алис, положението в Ню Йорк, където се завърна преди няколко дни, бързо преминава от ситуация, в която хората „ходят на gym, излизат по баровете и не приемат нещата на сериозно“ до „сега са в паника и си стоят по домовете“. При нея самата извънредните мерки не променят работното ежедневие особено: „През последните две години работя от вкъщи, но сега ще прекарвам повече време със Стелиян, защото той вече 4-та седмица е home office“.

Към момента Алис е установила известно информационно затъмнение над всичко, свързано с развитието на коронавируса, а ъпдейти научава от съпруга си и майка си, въпреки че „съм й забранила“, разказвайки смеейки се тя.

За финал, както и всяка от следващите двойки, я питам промени ли „случката“ нещо по отношение на възгледите й лайфстайла им: „Последните години сме се отдали на идеята, че трябва да се отнасяме с нужното внимание и любов към всичко, което ни заобикаля. Сега сме още по-сигурни, че един ден искаме да живеем близо до природата и в синхрон с нея“. Пожелаваме им го!

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР