Gucci или от всичко по много!

Александрина Петрова 20 February 2020

Алесандро Микеле - умът, стоящ зад идеите на модна къща Gucci – е един от най-ярките примери за прокарването на идеологията на либерализма в света на модата. Стремежът на Микеле е мащабен, амбициозен и хуманен – с дрехите си той проповядва свобода, равенство, но в същото време апелира и към яркото изразяване на личността.

Миналата година по това време на подиума на Gucci видяхме сълзи – основна част от грима. За своята Ready-To-Wear Fall 2020 колекция Микеле отново „разплака“ своите модели. За какво са сълзите на Gucci? С тях Алесандро адресира големите болки на съвременния свят, в който социалните мрежи са заместили реалните социални ситуации.

Днес интернет реалността заменя истинската реалност, в резултат на което се размиват границите на истината и неистината.

„Това действителност ли беше, или го видях в Инстаграм“, задава си въпроси Микеле. Заигравайки се с тези проблеми, той решава да прати поканите за ревюто си в WhatsApp апликацията – т.е. използвайки съвременните виртуални методи.

Но с шоуто си всъщност дизайнерът иска да ни върне към истинското преживяване, към живия живот от плът и кръв. За целта Микеле избяга от всякаква илюзия, която сцената позволява.

Моделите дефилираха на фона на целия екип от около 60 човека, които са се погрижили за визиите им – гримьори, фризьори, стилисти... Истината не беше забулена със сценична завеса.

Заедно с проблематизирането на феномените на 20 в., Алесандро си позволи и малко носталгия. Имаше намигвания към 70-те и 90-те, към хипи културата, към бунта на грънджа, както и към естетиката на кабарето. Накратко – от всичко по много!

Вижте акцентите от ревюто в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР