Сюзън Сарандън пострада. Да поговорим за здравната система

eva.bg 27 November 2019

Снимка: Instagram

Тежко спъване и съответно падане по лице бе причина 73-годишната Сюзън Сарандън да се озове в спешното отделение с фрактура на носа, насинено око и контузия на коляното.

Звездата вече е по-добре и причината да пусне тази своя снимка в социалните мрежи не е, за да покаже травмите. Целта й е да обърне внимание към здравната система в САЩ, която много често оставя хора разорени и на улицата заради липса на медицинска застраховка или недостатъчна част от лечението им, която да покрива тя.

„Аз съм късметлийка. Моята медицинска застраховка покрива посещение в спешното отделение. А би трябвало всеки да заслужава това, не би трябвало да е опция. Никой не бива да губи домовете си, защото има рак или не може да си позволи инсулина. Както е навсякъде по света“, написа актрисата.

Ако не сте запознати с особеностите на американската здравна система и начините на финансиране, покриващи грижите за пациентите, препоръчваме ви да изгледате документалния филм на Майкъл Мур Sicko“.

Малко фактология от него - 50 милиона души в САЩ са изключени от американската здравна система, защото не могат да платят здравните си осигуровки. Те не могат да си позволят посещение дори в спешния кабинет. Един куриозен случай от филма – след инцидент, в следствие на който губи два от пръстите на ръката си, мъж трябва да избира кой от тях иска да му бъде зашит, защото медицинската му застраховка не покрива операцията и за двата пръста.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР