Хосе Карерас завърши прощалното си турне с български гласове

Прочутият тенор пя на грандиозната сцена в Атина с любимците си Илина Михайлова и Росен Ненчев

25 November 2019

Снощи в Атина двама български таланти получиха признанието на един от най-великите тенори на всички времена. Световноизвестният Хосе Карерас покани Илина Михайлова, сопрано, и Росен Ненчев, тенор, да закрият заедно прощалното му турне, с което слага край на кариерата си. Маестрото реши да сподели сцената в Атина с родните ни звезди, след като тримата взривиха българската публика през месец май.

Зрелищният спектакъл се състоя пред двайсетхилядна публика в OAKA Basketball Court, която остана без дъх пред виртуозните изпълнения на Карерас, превърнали го в легенда.

Българските оперни таланти пяха както самостоятелно, така и заедно с великия каталунец.

Облечена в бляскава рокля на дизайнерката София Борисова, ангелогласната Илина Михайлова хипнотизира публиката още с първото си изпълнение на Жулиета и „Je veux vivre“ от операта „Ромео и Жулиета“. А изпълнението на триото Карерас, Росен Ненчев и Илина Михайлова в любимата „Наздравица“ от Вердиевата „Травиата“ изправи на крака препълнената зала. Повече от час след концерта двамата българи, които се оказаха изключително приятна изненада за гръцките фенове на Карерас, даваха автографи на сцената на OAKA.

Карерас не скри възхищението си от нашите звезди. Поканата му да закрият заедно това турне е признание за огромния им потенциал и труд – Илина Михайлова е възпитаничка на консерваторията „Джузепе Верди“ в Милано и е пяла на престижните оперни сцени в Модена, Комо, Бреша, Павиа, Сеул и Антверпен, а Росен Ненчев е солист на Софийската опера и балет, както и любим студент на Карерас от неговите майсторски класове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР