Лудата прерийна сватба на Зорница София

И ето идва булката... на кон!

eva.bg 30 October 2019

Снимка: Росен Даскалов и Виктория Радославова

Филмовият и театрален режисьор Зорница София ("Мила от Марс", "Прогноза", "Воевода", постановката "Когато дъждът спря да вали"), която съвсем наскоро дебютира и като режисьор в операта – на спектакъла „Зографът Захарий” на сцената на Националната опера – сключи брак със своя любим мъж Петър Минчев – Гущера на сватбена церемония, състояла се в ранчо с коне близо до Ковачевица. 

Снимките в галерията ни разказват достатъчно за тази луда и щастлива сватба, която ние на своя глава определихме като „прерийна” и на която красивата булка пристига до „олтара” (старо дърво с разкошна корона) с бяла рокля, каубойски ботуши и на любимия си кон Соник, свещеникът се оказва отличен танцьор, тортата е дело на сестрата на булката, а за последните оцелели от купона се пали огън на огнището пред къщата, представляващо стар воденичен камък.

Ето обаче какво ни разказа самата Зорница София за сватбата си:

"Петър ми предложи на 13-ти октомври, час след втората ми премиера в операта. Беше шофирал от Женева, бързайки за премиерата, носейки един пръстен с диаманти, без никаква идея дали ще се съглася. След като дойдох на себе си от изненадата, приех. Организирахме сватбата за 3 дни с помощта на домакините ни от ранчото. Някои хора ни попитаха защо толкова бързо, а отговорът на Петър беше “7 години не са никак бързо.” Мястото, оброчището, дъба с кръста, мустангите и това да сме в тази природа избрахме заедно с Петър за около 3 минути. Не си спомням да съм била някога толкова много щастлива! Намирам голям смисъл в това двама души да се врекат един на друг пред Бога и да решат да растат заедно. Никога не са ме привличали сватбите и не съм мечтала да се омъжвам. Но толкова ми хареса, толкова беше магично всичко, че пак бих го направила, за същия мъж, пак там. Кума ни е Виктория Радославова, киномонтажист, а кум - Чавдар Раков, ай ти специалист, общото между тях е, че и двамата са шампиони по бойни спортове и много ни обичат. Фотографиите  от Росен Даскалов и Виктория Радославова."

ЕVA честити на Зорница София и Петър прекрасното събитие и им пожелава още много, много такива дни, изпълнени с щастие, красота, слънце и любов, които да ги вдъхновяват и да поддържат огъня помежду им.

Наздраве и горчиво!  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР