От любов към моя дом

Когато вкъщи всичко блести от чистота...

eva.bg 04 November 2019

„Няма друго такова място, като дома!“, се казва в „Магьосникът от Оз“. И наистина - домът е мястото, на което трябва да се чувстваме най-щастливи. Затова полагаме непрекъснати грижи за него и нашия комфорт.

За да запазим уюта си, трябва редовно да почистваме и поддържаме всичко у дома, но в забързаното ежедневие и безкрайния график, малцина са тези, които могат да се похвалят дори с 30 свободни минутки за чистене и разтребване, които всъщност изискват доста повече време.

За щастие можем да заявим, че живеем в епоха, в която технологиите се развиват бързо и толкова качествено, че е трудно човек да не се възползва от тях, за да спести ценното си и невъзвръщаемо време. Компанията iRobot, например, работи за развитието в сферата на роботиката, защото вярва, че това наистина ще промени света. Още през първата си година на съществуване си сътрудничат с NASA, представяйки робот за космически изследвания. Но освен подобни научни пробиви, iRobot вкарват роботиката и в ежедневието ни, за да подпомогнат начина, по който работим, учим, лекуваме или почистваме – за да имаме повече време само за себе си и творческите си планове.

Звучи като мечта да има кой да почисти у дома вместо нас – и то да го направи още по-добре, отколкото ние сами бихме могли. Съвременната технология обаче отговаря на тези високи домакински изисквания. Прахосмукачката робот iRobot – Roomba s9+ разполага с най-модерните функции, даващи умения, интуиция и усет на машината, която ще съумее да почисти дома (съвсем сама!) прецизно и много лесно. Подовете са излъскани до съвършенство – да, дори и труднодостъпните места като ъглите и около местонахождението на мебелите, които ние сами не достигаме лесно с обикновената прахосмукачка. Благодарение на революционната си функция, Roomba s9+ първо почиства зададената й зона, а след това автоматично изпраща инструкция към Braava m6, която минава мястото, вече почистено от прахосмукачката. Комбинацията между двата робота позволява чистота на подовите настилки, без нужда от допълнителна супервизия или усилия.

Невероятната функция, наречена „Power Boost“ различава различни подови настилки и увеличава всмукателната си мощ до 40 пъти за още по-добър резултат. Прахосмукачката робот се ориентира безотказно с уникалната навигация iAdapt 3.0 с интелигентно картографиране Imprint и технология vSLAM®, благодарение на които разпознава помещенията, без значение от площта, анализира повече от 230,400 точки в секунда и запазва картата в приложението. Имаме страхотните опции да задаваме граници на стаите или да планираме цял график на почистването на дома ни, докато пием кафе с любимата си книга. Разполагаме с опция за почистване от всяка точка на света с мобилното приложение „iRobot HOME“, която лесно се управлява през мобилния телефон или таблета. Така имаме пълен контрол върху броя почистващи цикли и техните локации, а роботът може да запамети до цели 10 жилищни плана.

За да можем да оставим в миналото всичките ни до болка познати неприятни етапи от почистването, iRobot – Roomba s9+ ни съблазнява с още нещо: контейнерът му за боклук се почиства автоматично в сменяема торбичка, благодарение на самопочистващата база „Clean Base“. Сменяемата торбичка събира до 30 контейнера. Практичният й дизайн не позволява мръсотията да изпадне обратно в помещението, а индикатор сигнализира, когато торбичката е за смяна.

И тъй като за всичко останало е помислено (как прахосмукачката да не пада по стълби, как батерията да се презареди, без да наруши цикъла на почистването...), за вас остава само да помислите за какво приятно занимание ще използвате свободното си време.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР