На разходка отвъд времето

27 September 2019

"....Вечността не е нищо друго освен безкрайно време, а безкрайността е безкрайно пространство“, казва Сирано дьо Бержерак. Да тръгнем на разходка „Отвъд времето“ заедно с Надя Станчева. От 1-ви до 24-ти октомври в арт галерия Le Papillonс се открива изложба с 22 живописни картини на харизматичната художничка. Пейзажи – градски, селски, планински, натюрморти с пейзажни елементи – всички платна на тази експресивна художничка зареждат с настроение и енергията на убедителни жизнени цветове.

Творбите на авторката са не просто пейзажи, те са своеобразен „портрет“ на част от улица, група дървета или отрязък от пространството и в тях се усеща емоцията, породена от конкретното място, провокирало желанието на художничката да запечата този миг върху платно. В живописта на Надя отсъства човешкото присъствие, но то е доловимо на всякъде – така умело са пресъздадени реални емоции, само чрез предмети от интериора, че в зрителят усещането за обитателите на дома е почти физическо.

Чрез картините на Надя ще се разходим „Вечер“ в „Стария квартал“ потънал в „Спомени“ и „Тишина“, ще преминем през различни сезони – с „Лято“, „Есен“ и „Зелен пейзаж“, а прекрасните й творби ще накарат съзнанието на зрителя за малко да се откъсне от напрегнатото ежедневие и да премине „Отвъд времето“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР