Кожата: Огледалото на моето Аз

eva.bg 26 September 2019

Има причина толкова често да чуваме, че всеки човек е уникален. Това е факт, в който се убеждаваме, съсредоточавайки се дори в най-малки подробности. Разглеждайки кожата, се уверяваме отново в същото. При нея също се нуждаем от индивидуален подход. 

Кожата на всеки човек има различни нужди, съобразени с генетичната й определеност, начина на живот и средата, в която се намираме всеки ден. Затова е важно да знаем какви грижи изисква тя и да я познаваме така, както познаваме себе си. Ежедневната усилия често ни оставят с незадоволителни резултати, а проблемите, с които се опитваме да се справим, не винаги могат да бъдат разрешени с продуктите от аптеката, към които ни насочват.

В днешно време дерматологията успява да постигне същински революции в тази насока, съумявайки да осигури на всеки тип кожа персонализираната грижа, от която се нуждае тя. Френската фармацевтична компания Universkin е основана през 2006 г. на Лазурния бряг и разработва иновативен метод за оценяване, с който се идентифицират перфектните активни съставки за конкретна кожа, които да преборят проблемите й.

Системата стъпва на биотехнологичен, холистичен и най-важното - индивидуален подход в терапията, като изготвя план за лечение, създаден отделно за всеки пациент. В основата на този план се явява революционният Universkin P серум, чиято структура, основаваща се на масло от див лен, вит. Е и биомиметични пептиди, позволява да се обогати с 3 активни съставки, определени според уникалните нужди на кожата. 

Чудесно е да знаем, че услугите на Universkin се предлагат и във водещите дерматологични клиники у нас и можем да подарим на кожата си този „изискан коктейл", направен по неин вкус.  

Козметиката, родила се от революционната система на Universkin, се нарича „One-to-one". В нея можем да открием необходимите ни продукти за хидратация, допълващи свойствата на серума, които също се основават на уникалната текстура, подходяща за конкретната кожа.

Как се прави този подробен анализ?

За да третира успешно проблемите на всички пациенти, Universkin създава цветна азбука, която отразява основните дисфункции на кожата. След направата на цветна диагностика, се идентифицират проблемите и индивидуалните й нужди. Специалистите откриват 8 ключови дисфункции – оксидативен стрес, външен вид на кожата (нейният обем, бръчки, белези, еластичност), зачервяване, сухо и дехидратирано състояние, структура на кожата, омазняване, пигментации и пъпки. Всички тези проблеми се появяват в различни комбинации и степени при всеки човек.

Всичко е въпрос на откриване на перфектния баланс за нас, а каква по-добра възможност да го направим от тази?

Български специалисти в дерматологията сами опитват системата на Universkin и споделят впечатления и подробности за това как действа тя.

„Серумът Universkin е високо технологичен активен препарат, който решава дори и най-сложните проблеми с нашата кожа, например: акне, розацея, купероза, хиперпигментация и стареене на кожата. Неинвазивността в приложението на продукта го прави още по-интересен за нашия екип и пациенти в Център за красота „Аура”. Universkin - това е съвкупността от знания и опит на световноизвестни експерти в дерматологията и фармацията. Кожата ви е достойна за най-високото качество на Universkin. - д-р Светлана Узунова, Център за красота „Аура“, гр. Варна

„Екипът ни се гордее, че бяхме един от първите центрове в България, който въведе този революционен подход в домашната грижа за кожата. Тази козметика се явява индивидуален подход към лечението на всеки пациент, който винаги сме търсили в нашата практика. Уникалната база със съвременна текстура на Universkin обединява хиалуронова киселина, хидратиращи компоненти и растежни фактори - така важни за метаболизма на кожата. Базата се явява идеална среда за синергичност на важните активни субстанции. Universkin идеално се комбинира с всички останали процедури в нашата клиника „Дермавист“ - неинжекционни и инжекционни процедури, аблативни и неаблативни лазери, както и технологии, намиращи се единствено при нас в България. За рекордно кратко време персоналната козметика се приготвя специфично за проблема, възрастта, състоянието на кожата и начина на живот на пациента, подбрана между 1159 комбинации.“ - д-р Ива Стоилова, Център по дерматология и естетична медицина „Дермавист“, гр. Пловдив

„Всяка усмивка, мимика и всеки допир до кожата са неповторими. Затова аз и моите колеги в Дермал Лейз вярваме, че грижата за нея трябва да изхожда от тази неповторимост. Продуктите, които ежедневно нанасяме, трябва да осигурят този уникален за всеки финален щрих, който подчертава индивидуалността. За щастие тази философия се споделя и от френската  фармацевтична компания Universkin, чийто подход се базира на прецизен анализ в оценката на кожния статус и голяма палитра от активни ингредиенти, който могат да бъдат комбинирани, за да се разрешат разнообразни проблеми като акне, розацея, пигментации и др. За мен персонализираната медицинска козметика ще доминира като избор на лекар и пациент в бъдеще време.“ - д-р Мария Ръткова, „Център Дермал Лейз", гр. София

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР