Принц Хари: Пътувам с частен самолет, само когато трябва да предпазя семейството си

Принцът в нова инициатива в полза на околната среда

eva.bg 03 September 2019

Снимка: getty images

Херцогът на Съсекс обяви участието си в нова колаборация между туристически онлайн фирми. Новата инициатива обединява Booking.com, SkyScanner, CTrip, TripAdvisor и Visa. Система е наречена „Travalyst“ и ще цели да опазва максимално туристическите дестинации и техните общества, като Хари смята, че новите въведени идеи в политиката й ще успеят да постигнат това за поколения наред.

Много еколози са категорични, че авиотранспортът е една от причините за климатичните изменения, тъй като по време на полет се изхвърлят множество вредни емисии в атмосферата. Затова всеки носи отговорност за това колко често лети със самолет и дали използва частни такива, тъй като това само допринася за замърсяването.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл понесоха критики за това, че миналия месец в продължение на 11 дни са пътували с частен самолет четири пъти. Но на пресконференцията за новата туристическа инициатива Хари отпътува за Амстердам с нормален пътнически полет, като принцът твърди, че когато е сам никога не прибягва до частни полети, защото не е безразличен към опазването на околната среда:

„Пътувам с частен самолет, само когато трябва да предпазя семейството си. Но през 99% от случаите не го правя, тъй като животът ми изисква да пътувам непрекъснато и това би било пагубно“, каза той.

Херцогът на Съсекс е категоричен, че ще продължи да търси баланса в това отношение, тъй като това без съмнение оказва огромно влияние на климата. Екологичните агенции не крият факта, че замърсяването нараства, защото и пътническите полети се увеличават. Затова принц Хари споделя, че е наясно, че частните полети са лукс, който невинаги е оправдан и всеки индивидуално трябва да носи отговорност за това.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР