Смехът на неговия Жокер

В продължение на 8 минути Венеция аплодира на крака Хоакин Финикс след финалните надписи на Joker.

eva.bg 01 September 2019

Хоакин Финикс е отслабнал с повече от 22 кг. заради ролята си на Жокер в едноименния филм, чиято световна премиера се състоя на филмовия фестивал във Венеция. Актьорът сподели, че драматичната загуба на тегло се е отразила на психиката му, а всички знаем, че ролята на Жокер и без това е огромно изпитание за психиката на актьора. Казват го най-големите звезди, превъплътили се в тази роля до момента – Джак Никълсън, Хийт Леджър (който така и не успя да издържи на напрежението), Джаред Лето. Финикс неколкократно отрече категорично обаче да се е вдъхновявал от който и да е от предшествениците си. „Направихме нещо наше“ – казва той и допълва, че по-скоро се е позовавал на филми като „Шофьор на такси“ на Мартин Скорсезе, „Серпико“ на Сидни Лъмет и „Човекът, който се смее“ (1928) на Пол Лени.

Eдно от най-мъчителните неща за Финикс в процеса на подготовката му за ролята е било „изработването“ на култовия смях на Жокера. „Модулирането на гласа за този смях предизвикваше чисто физическа болка“ – казва актьорът.

Филмът на Тод Филипс бе определен от критиците като един от малкото филми по комикси, които показват какво се случва в реалния свят, а изпълнението на Финикс – като сигурен участник в Оскаровата надпревара в началото на следващата година.

Joker тръгва по кината в САЩ през октомври.

1 КОМЕНТАР
1
Анастасия
03 September 2019, 15:47

Като си играеш с бесовете така става.

ТВОЯТ КОМЕНТАР