Племената на Алекс

Световноизвестният риалити формат „Игри на волята” се прави за първи път в България. Шоуто стартира на 6 септември, петък, от 20 ч. в ефира на NOVA.

eva.bg 31 August 2019

Александра Сърчаджиева сподели, че не е очаквала да види в шоуто толкова силни жени, които не само че не отстъпват на мъжете, но и често ги превъзхождат.

Акробат от Карнобат, необвързан фотомодел от Кавала (приличащ ни на Крис Хемсуърт), шофьор на тир в САЩ, женен пожарникар, фитнес треньор, мениджър, спасител, масажист са сред участниците в най-новото приключенско състезание по Нова телевизия “Игри на волята: България” с водещ Александра Сърчаджиева. Голямата награда за победителя на финала е 200 000 лева.

24-те участници, мъже и жени, до един отговарящи на най-важното условие, а именно силен дух в силно тяло, са разделени на три племена, които преминават през различни физически изпитания и игри - траки, славяни и прабългари, условно определени като ”умните траки”, „красивите славяни” и „силните прабългари”. Продуцентът от „Олд скуул” Нико Тупарев разказа в аванс, че освен че ще съпреживеят високоадреналинни битки и състезания, зрителите на „Игри на волята: България” ще научат и много древни легенди и предания за местата, където е снимано шоуто – няколко изключително красиви и романтични кътчета на Южното ни Черноморие, където крайбрежието се слива с мистичната Странджа. Според продуцента и консултантите на предаването е напълно възможно например митът за Златното руно, което търсят аргонавтите, да е свързан с добива на златни песъчинки с помощта на овчи кожи в река Велека. Тупарев сподели, че макар да са имали готови и разработени локации за снимки в Мароко и Латинска Америка, са решили да снимат в България, за да могат зрителите чрез шоуто да преоткрият невероятната красота на българската природа.  

EVA видя две от общо 10-те локации, на които се снима риалити формата – Попския плаж край Царево, където се провеждат част от битките между племената, и залива Ахто след Ахтопол, където от над 100 години има прочут далян и където загубилото битка племе трябва да оцелява като се учи да лови риба или да събира рапани и миди. Именно на този плаж участниците, а чрез тях и зрителите ще се срещнат с една изключително колоритна личност – капитана и рибар с над 50-годишен опит Димитър Иванов, известен в Ахтопол като капитан Бялото Мите, който ще учи състезателите да ловят риба, но преди всичко – да разбират езика на морето. 

Всяка от битките, през които преминават племената, включва различни съоръжения, които се тестват за безопасност от каскадьора на терен Захари Грозданов–Захо, участвал в над 70 филма, сред които световни хитове като “Игра на тронове”, “Z-та световна война” (с Брад Пит), “Хелбой”, “Инферно”, а така също и българският “Възвишение”. Битките са всекидневни и са няколко вида – битка за територия, която ще определя кое племе къде ще живее през следващата седмица; капитанската битка, в която капитаните на отборите ще се борят за различни привилегии на своите хора – от храна за бедстващите на плажа Ахто до истински луксозни преживявания като плаване с яхта за победителите, спечелили си настаняване в луксозна вила; номинационна битка, в която отпадналият отбор излъчва номиниран и битка за оцеляване, в която един участник отпада от състезанието и си тръгва от шоуто. Всяка една от битките е проектирана и поставена от екип от над 30 души, начело с Момчил Манчев-Момо, спортен журналист и коментатор.

Водещата Алекс Сърчаджиева призна, че за нея този тип риалити е нещо съвсем ново и напълно различно от формати като „Биг Брадър” и „Денсинг Старс”, с които вече има опит. Тя разполага със специален екип, който се грижи и за най-малкия детайл от външния й вид. Над 200 тоалета и над 100  бижута, шапки и аксесори за коса ще смени Алекс по време на предаванията като за всеки епизод визията й ще е различна. Все пак водещият стил може да бъде определен като бохо с „племенни”елементи, напълно съответстващ на духа на шоуто. Алекс разказа още, че снимките са доста тежки, понякога продължават по цял ден, независимо от високите температури и че силното слънце дори й е докарало проблеми с очите, заради които й се е наложило да търси лекарска помощ. София, дъщерята на Алекс, е с нея и макар че, естествено, не стои през цялото време на терен, вече си има фаворити сред участниците.

“Игри на волята: България” стартира на 6 септември, петък, в 20 ч. по NOVA и ще се излъчва всеки понеделник от 20 ч. и от вторник до петък – от 21 ч.

 

1 КОМЕНТАР
1
Ина
03 September 2019, 14:16

Боже, какви безсмислици и суета, Боже! България загива от липса на кадри, няма учители, няма лекари, няма инженери, а тия тръгнали да си играят на шикалки. Тия риалити формати побъркаха хората. Всички деца искат само да пеят и да играят, а никой не иска да работи, да учи, да ражда деца. Така доникъде няма да стигнем.

ТВОЯТ КОМЕНТАР