Море и кино

До 1 септември морската ни столица се превръща в световна сцена на киното

eva.bg 24 August 2019

Фестивален и конгресен център - Варна е домакин на международния филмов фестивал „Любовта е лудост”. Кинофестивалът в България вече 26 години прожектира най-новите ленти от света, като всяка година представя 90 филмови заглавия, които влизат в неговата програма.

Сред акцентите в заглавията тази година са филмите „Двойнствен живот“ с участието на Жулиет Бинош, завладяващата история по романа на Ектор Мало „Без дом“, класики като „Дамата с кученцето“ и Ана Каренина“. За съдбовния избор и равносметката, пред които се изправя всеки човек, разказва лентата на Борислав Михайловски с участието на любимия ни актьор Деян Донков в главната роля. В програмата са и два филма, номинирани за наградата „Златна палма“ в Кан тази година - „ Извинявайте, че не ви намерихме“ и „Свирукащите“.

Сред документалните творби можем да видим филма за Теодосий Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава български таланти в областта на физиката, за които се състезават университети като Харвард и Принстън. „Микеланджело:Безкрайност“ пък е първият арт филм, направен за абсолютния гений на Ренесанса. Заснета с най-съвременните технологии, лентата проследява скулптурното и живописното творчество на Микеланджело, показвайки най-известните му шедьоври: Сикстинската капела, Пиета, Давид, Моисей, Куполът на Свети Петър и др.

Море и кино? Със сигурност удоволствието ще е гарантирано двойно.

Повече информация на сайта на фестивала.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР