Вилата на Елтън Джон в Ница

В този ваканционен дом певецът посрещна принц Хари и Меган Маркъл

Елка Влаховска 22 August 2019

Херцогът и херцогинята на Съсекс, заедно с бебето Арчи и новата му бавачка гостуваха за кратка почивка в пищната къща на Елтън Джон, кацнала над Ница, Франция. Architectural Digest показва с колко вкус е обзаведена вилата, в която певецът всяко лято посреща свои приятели от цял свят.

Построена през далечната 1920 г., къщата нееднократно е реновирана. Когато я купува, Елтън Джон наема двама именити дизайнери - Фред Дилгер и Моник Гибсън, чиято първа работа е да я пребоядисат от розово в жълто. Въпреки, че розовото е любимият цвят на певеца, той приветства промяната. Откриваме този цвят обаче в спалнята му, като покривалото на леглото загатва за пристрастието на певеца към стила на Версаче.

Домът е обживян с много предмети на изобразителното и декоративното изкуство. Оригинални картини на Анди Уорхол от серията му „Мастиленото петно“ украсяват хола, съжителствайки със скулптурата с метална маска на друг изявен представител на попарта – Рой Лихтенщайн.

В трапезарията украсата от морски раковини върху масата припомня, че този дом е на брега на морето. Всички прозорци и балкони откриват прекрасна гледка към водната шир. Но най-любимото място не само на Елтън Джон, но и на гостите му, е кулата на последния етаж. Изцяло в бяло, тя е като ветроход, разпънал платна и готов да покори Средиземно море. Чрез специално монтирания телескоп пък всеки може да съзерцава красотата на нощното августовско небе.

Разгледайте отблизо вилата на Елтън Джон в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР