В дома на Мария Шарапова

08 March 2021

Снимка: Architectural Digest

Тенисистката Мария Шарапова отваря вратите на своя дом в Лос Анджелис специално за Architectural Digest. Тя има много за разказване – за материите, помещенията, дизайна, мебелите, изкуството, градината..., защото е участвала дейно във всеки един аспект и етап от изграждането на дома й.

Бях обсебена от строежа на тази къща. В момента, в който слизах от самолета, връщайки се от някой тенис турнир по света, отивах директно или в офиса на архитектите, или на строителната площадка, или при производителя на кухни... Този дом беше мой проект и нямах никакво намерение да делегирам отговорности на някой друг“, казва самата Шарапова.

Цели три години са били нужни за изграждането на триетажната сграда. Бетонните стени са основен акцент в дома, както и намирането на вдъхновение в японския дизайн. И въпреки че липсват много цветове и детайли, въпреки че всичко е изключително изчистено и на пръв поглед семпло, в дома има уют и практичност, за което Мария Шарапова лично се е постарала.

Бях вдъхновена от японската архитектура и минимализъм. Лично аз не съм израснала с много вещи около себе си. Следвам принципа, че ако не използвам нещо, значи не се нуждая от него“, казва тенис звездата.

В тази градина, край този басейн или камина, е изпито много розе, правени са много барбекюта, събират се много приятели и членове на семейството, както разказва Шарапова. Този дом е направен с идеята всички да са заедно, да е като едно огромно дневно помещение, така че никой от гостите или домакините да не се чувства изолиран или откъснат.

Особен акцент е басейнът, за който тя изрично е държала да не е отдалечен от сградата, а да е възможно най-близко и той е буквално залепен за нея. Както и залата за боулинг, която често използва с приятели, макар преди това да не е била чак такъв фен на боулинга.

Вижте детайли от къщата във видеото – самата Шарапова ще ви поведе на виртуално разходка из дома си, за който казва: „Пътувам доста, била съм на много места по света и съм видяла невероятни сгради и пространства, но най-много харесвам своя дом. Няма друго място, което да ми е по-любимо. Мисля, че така и трябва да бъде.“

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР