Да направим Киану Рийвс мъж на годината

eva.bg 24 June 2019

Снимка: getty images/guliver

В ерата на социалните мрежи, които са предпоставка за вълни от негативни коментари и злостни изказвания спрямо каквото и когото и да е, една знаменитост направи малка революция. Киану Рийвс се радва на толкова положителен имидж, при това без да се е старал излишно да го постига, че е чак нереално.

Всички обичат 54-годишния актьор, който може да се похвали със завидно всенародно одобрение. Защо ли? Защото тази година се оказва особено успешна за Рийвс, който иначе се радва на 30-годишна кариера в Холивуд. Третият филм от поредицата „Джон Уик“ се радва на огромен успех – както сред фенове и критици, така и по отношение на печалби. Освен това има епизодична роля в „Always Be My Maybe“ на Нетфликс и озвучава един от героите в „Играта на играчките 4“.

Извън професионалните успехи в социалните мрежи се появиха различни информации, свързани със скромното му поведение, уважението към жените, огромната благотворителна дейност, за която не е искал да се чува и разбира, които очароват феновете му. Ще припомним само серията от снимки на Киану Рийвс с дами през годините, на които той не си позволява да ги прегръща и докосва, а деликатно държи на разстояние ръцете си.

Сега в Change.org бе инициирана петиция с цел да се съберат достатъчно подписи, за да накарат Time Magazine да обявят именно Киану Рийвс за мъж на годината в ежегодната им класация. Доводите на инициаторите на подписката са следните: „Киану тайно е дарил милиони долари от хонорарите си за детски болници и благотворителни инициативи. Направил е невероятни неща за хората, без да иска абсолютно нищо в замяна“.

За няколко дни са се подписали над 70 000 души, като бройката расте във всяка една минута. Ако и вие искате да изберете Киану Рийвс за мъж на годината, то може да подкрепите инициативата тук.

Може би една от причините да бъде толкова харесван е съчувствието, защото е все сам – няма семейство, деца. Преди две години Киану Рийвс призна, че се е примирил с факта, че няма да има деца. На въпроса не иска ли да има семейство, тогава той заяви: „Прекалено е късно. Свърши се.“ Със сигурност няколкото трагедии в миналото имат общо с това. През декември 1999 година тогавашната му приятелка Дженифър Сайм ражда дъщеря им Ава, но бебето така и не проплаква. Оказва се мъртвородено. Месец по-късно половинката му Дженифър загива в автомобилна катастрофа.

Това обаче е в миналото. Сега Киану Рийвс получава нужното признание. Не бихме казали, че изглежда щастлив, но няма как да не му херасва. В момента той е навсякъде и най-странното е, че това не дразни никого. Нещо повече – феновете искат още и още.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР