Пенелопе Крус: Хавиер беше моето спасение

eva.bg 21 June 2019

Снимка: getty images

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем са щастливо женени от девет години и днес се радват на две деца – Леонардо на осем години и петгодишната Луна.

45-годишната Пенелопе споделя, че благодарение на съпруга си е успяла да се справи в най-трудните си моменти, в които тежката работа на актьорството я е докарвало до психически сривове. Като една от най-успешните актриси, Пенелопе винаги е приемала работата си сериозно, но често драматичните роли, които трябва да изиграе, й костват много.

Когато бях по-млада смятах, че колкото повече в действителност страдам, толкова по-добре изграждам образа си във филмите. Можех да живея така с месеци, довеждах се до изтощение психически и физически. Работата ми ме докарваше до много дълбоки кризи. Но Хавиер успя да ме измъкне. Той беше човекът, който ме научи да разделям личния си живот от киното“, разказва Крус.

Една от най-трудните роли Пенелопе изиграва във филма „Всички знаят“ на иранския режисьор Асгар Фархади, където си партнира с Хавиер.

По време на снимките Асгар е изключително взискателен и рязък с актьорите. Той често е недоволен дори от актьорската игра на Пенелопе: „Постоянно ме упрекваше, че не съм убедителна, че изглеждам фалшива“, споделя тя.

Снимките на филма продължават четири месеца, в резултат на което Пенелопе се разболява. Тя получава паник атаки, има висока температура и треска, нивата на кръвната й захар стават много високи.

След всичко това се налага актрисата да постъпи в болница за известно време. После веднага се връща на снимачната площадка. „В последния снимачен ден се чувствах така, сякаш излизам от затвора. Ако не беше Хавиер, нямаше да оцелея“, спомня си тя.

1 КОМЕНТАР
1
Ева
21 June 2019, 14:37

Прекрасни!

ТВОЯТ КОМЕНТАР