Дейвид Лашапел, фотографът провокатор, сега ни кара да помислим за планетата Земя

eva.bg 18 June 2019

Един от най-известните и уважавани майстори на идеята пред обектива - Дейвид Лашапел - е фотографът на новия Lavazza календар 2020. Това бе официално обявено преди броени дни, по време на предварителния преглед на американската фотографска изложба „Atti Divini", която се проведе в Reggia di Venaria в Торино и чийто партньор е Lavazza.

Италианската компания за кафе затвърждава интереса си към изкуството и по-специално към фотографията, както и заявения от нея ангажимент към устойчивото развитие с цел защита на Земята. Това ще бъде и идеята, заложена в основата на художествения проект, осъществен под творческото ръководство на агенцията на Armando Testa.

Сред непубликуваните творби в изложбата „Atti Divini", премиерно бе изложена и една от уникалните фотографии за календар 2020 на Lavazza. Името на творбата е „Осъзнаване - как се чудя какво сити" и представлява образ, предназначен да бъде едновременно призив за осведоменост и послание, което показва колко важна е нашата планета. Небето, морето, човек в центъра на сътворението, ръководен от своята северна звезда...

Лашапел успява да тълкува ценностите, в които ние силно вярваме, и за нас е привилегия да работим с него. Докоснахме се до теми от голямо социално въздействие и се опитахме да разкажем историята за важността на връзката с природата" – подчертава Франческа Лаваца, член на борда на Lavazza Group. Lavazza календар 2020 е заснет на Хаваите и ще бъде официално представен през есента.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР