Димана Мирчева- DIA ще сбъдва музикални желания

21 May 2019

Димана Мирчева- DIA вече е част от екипа на Radio Fresh! Младата изпълнителка, ще бъде водещ на вечерното шоу Power Request, в което слушателите избират песни и поздравяват любимите си хора. DIA ще звучи в националния ефир на Radio Fresh! всеки делничен ден между 18 и 20 часа.

Тя е млада, само на 20 години, но вече има творческа биография зад гърба си. DIA дебютира на българската сцена през лятото на 2015-а година с “Егея”. Песента е комбинация от фолклор и трап с хитово звучене и бързо привлича вниманието на музикалните фенове и професионалисти в България. Radio FRESH! е една от първите радиостанции, които пускат песента в ефир и я превръщат в един от хитовете днес!

По-късно „Егея“ се завърта в над 20 радиостанции в Европа, Азия и САЩ, а видеото към сингъла е гледано близо 990 000 пъти в YouTube.

Поп певицата и композитор Grimes направи shout-out за „Егея“ в YouTube и в личния си блог, а списание Vice – Италия написа материал за нея, определяйки я като „богиня от другата страна на Европа“.

Талантливата DIA не спира дотук. Тя продължава да изпълнява обещанието си да върне фолклора в дискотеките и клубовете, и създаде‚“Вено Невено“. За отрицателно време песента покорява музикалните класации с народни носии и неонов боди арт, хоро и хип-хоп танци, забравен български фолклор и хитова електронна музика. Оригиналната композиция никога не е записвана преди, DIA я открива в стар сборник с македонски народни песни и веднага се влюбва в текста. След това прави фолклорната обработка на музиката, а ANP Music Production изграждат хитовия електронен звук около нея.

Резултатът е завладяващ дъбстеп с трап и дръм енд бейс елементи и запомняща се мелодия, която разказва за девойка, чиято хубост кара всички да се влюбват в нея…

Песента „Огън“е третият проект на младата певица. Той не прави изключение от предшествениците си и носи както етно заряд, способен да задвижи електроцентрала, така и здравословна доза патриотизъм.

Парчето е истинска случка от живота на младата певица, която пише текста като любовно заклинание към момче, което харесва. В клипа самата DIA влиза в ролята на изкусителна магьосница, облечена единствено в цветя. В кулминацията на „Огън“ авторските шевици на майстор-везбар Даниела Вълкова се превръщат в хипнотизиращ калейдоскоп от цветове. В последния си голям хит, „Девойко“ изпълнителката влиза в ролята на самодива, която отново е изправена пред любовни препятствия.

На 20 май 2019г. DIA сбъдна още една своя мечта и стана част от екипа на любимото си радио- “FRESH!”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР