Това е Раят за Лени Кравиц

На гости в имението в Бразилия, което за малко да превърне световноизвестния певец във фермер

eva.bg 22 April 2019

Снимка: Architectural Digest

Това е едно много специално и красиво място в Бразилия, което за малко да превърне Лени Кравиц от световната звезда в живеещ в уединение фермер. Съдейки по видяното и природата, едва ли има човек, който да не се изкуши да изостави всичко и да заживее тук.

Architectural Digest бяха допуснати в това бразилско убежище за Кравиц – стара плантация за кафе от 18 век, близо до Рио де Жанейро. А историята, която той им разказва, е толкова интересна... Всичко започва преди близо десетина година, докато Лени Кравиц е на турне в Бразилия

Обикалях страна с концерти и постепенно бивах все повече запленен и омагьосан от хората, културата, музиката, земята. Има нещо невероятно силно и магическо в това място“, казва Кравиц. В края на турнето всички били готови да се прибират към Маями, но Кравиц получава примамливо предложение от приятел, който му предлага да му гостува в имение в провинцията. „Билетът за самолета ми беше за след 24 часа. Всички бяха готови да се приберат у дома, но на мен нещо ми подсказваше, че трябва да се впусна в това приключение. Затова приех поканата.

Пристигнахме в това имение през нощта и когато се събудих на сутринта ме връхлетя най-невероятната гледка. Пейзажът беше толкова красив, че не може дори да си го представиш - бяхме в една долина, обградени от планини, имаше водопади, крави, коне, маймуни, дръвчета с плодове, полета със зеленчуци. Бях в центъра на цялата палитра на природата“, разказва Кравиц.

Това неочаквано откритие на Рая, според представите на Кравиц, го кара да промени плановете си да остане само за ден. Денят става седмица, седмицата става месец. „В крайна сметка останах тук шест месеца. Беше невероятно. Просто избягах от другия си живот. Научих се да яздя коне от каубоите, да отглеждам зеленчуци от работниците, свързах се отново с природата. Никога не съм се чувствал в по-голям мир със себе си, толкова спокоен, толкова близо до Бог. Беше магичен момент. Мислех си, че съм приключил с лудницата навън и че ще стане фермер“, казва музикантът.

Е, животът в крайна сметка го връща към реалността и той отново продължава със записите на музика и изнасяне на концерти. Продължава обаче да се връща тук за кратки престои, докато накрая не му се отдава възможността да закупи плантацията. В момента той и музикантите му са тук и репетират, записват музика. Гостуват му приятели, членове на семейството. Отглежда си сам всичко, което слага на трапезата. Е, все още не се е изкушил да стане фермер, но съдейки по видяното, нищо чудно някой ден именно това имение да се превърне в последното му убежище.

Вижте видеото, в което Кравиц разхожда екипа на Architectural Digest из дома си, както и снимки в галерията ни. Да си признаем – май всички мечтаем за подобно убежище.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР