Зад усмивката на Хелън Мирън

eva.bg 26 August 2020

Снимка: getty images/guliver

Знаете ли, че Хелън Мирън се научила да се усмихва чак на 30 години? Дълги години преди това криела усмивката си, защото смятала, че изглежда много глупаво, когато ъгълчетата на устата й се повдигнат нагоре, тоест, когато се усмихва.

След това обаче в средата на тридесетте си години тя решила, че е време да се раздели с вечно сериозната си физиономия и започнала да се насилва да се усмихва. Постепенно установила, че усмивките я карали да се чувства малко по-добре. „Чак тогава всъщност се научих да се усмихвам. Преди това просто не можех. После обаче открих силата на усмивката. И дори когато хич не ти е до смях, като го направиш и веднага започваш да се чувстваш по-добре“, казва Мирън.

Преди месец Хелън Мирън навърши 75 години и усмивката не слиза от лицето й. Убедете се сами в галерията ни, където сме събрели едни от емблематичние й визии и публични изяви пред последните години.

Хелън Мирън признава, че тайната на нейните красота и жизненост е в това, че е правила... обратното на онова, което я е съветвала майка й. „Обичам да се пека на слънце, да пия вино и да ям пържени картофки. Всичко това не просто си го позволявам, но дори прекалявам. Никога не съм ходила на фитнес за повече от два месеца. Често забравям да си взимам витамините и добавките. Единственото вредно нещо, което никога не съм правила е, че никога не съм пила кока кола.“

Хелън Мирън се радва на щастлив дългогодишен брак с Тейлър Хакфорд и тайната, според нея, е в нещо много простичко и прозаично. А именно – храната. Актрисата е категорична, че тя има много важна роля в отношенията им.

„Връзката ни започна с вкусна храна и голямо количество водка. Имаме дълъг и щастлив брак и храната има огромно значение. Тя може да е както много чувствена, така и да служи за лепило, което да държи двама души заедно“, каза Мирън.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР