Как да изберем парфюм за всеки тип човек

eva.bg 02 April 2019

Ароматът е неразделна част от хармоничния образ на всяка жена. Правилният мирис помага да се привлече вниманието, омагьосва, кара ни да се чувстваме по-уверени и красиви. Нека ви кажем как да намерите перфектния парфюм, който отразява вътрешния свят на жената.

Миризмата на човека

Избираме парфюм, като разчитаме на обонянието и интуицията. Някои миризми изглеждат приятни, други - отблъскващи. Психолозите смятат, че разликата във възприятието зависи от темперамента и характера. Опитният човек може да определи особеностите на характера и типа на личността, въз основа на аромата, който се усеща от жената. Звучи като магия, но всъщност не е толкова трудно, колкото изглежда.

Парфюм по вид темперамент

Както знаете, има четири основни вида темперамент: меланхоличен, сангвиничен, холеричен и флегматичен. Меланхоличен - емоционален, романтичен и често несигурен за себе си. Леките цветни аромати ще помогнат да се подчертае фината духовна организация на този деликатен и чувствен тип. Най-често предпочитат парфюми на база жасмин, виолетка, роза, фрезия и момина сълза. Дървесни и цитрусови нотки предизвикват увереност и вътрешна сила в меланхолията, но носят такива миризми само за специален повод.

Сангвините са весели, инициативни и имат активна житейска позиция. Те са оптимистични и винаги шумни. Миризмата за този тип човек трябва да бъде свежа и леко опияняваща, с нотки на комфорт и безгранична топлина, която носят тези светли и оптимистични хора. Нотки от лавандула, лотос, цитрусови цветя, люляк, освежаващи аромати на лимонена трева и портокал ще помогнат да се подчертае активността и оптимизма на оптимистичния човек.

Холериците често са бързи, активни и резки. Те са склонни да привличат вниманието на другите и да диктуват условията си. Гладките и сложни черти на техния характер ще помогнат за успокояването на дървесни и ориенталски вкусове, дълбоки, но не прекалено богати. Ако целта на един холеричен човек е да подчертае своята самоувереност и емоционалност, тогава си струва да изберем наситени флорални миризми, които оставят зад себе си ароматна следа.

Флегматичните личности се считат за най-спокойни, премерени и непроницаеми. Те довеждат нещата до края, не бързат и рядко ги радват емоционални изблици. Парфюм с дървесни тонове и нотки на подправки - перфектният избор за флегматични хора.

Парфюм по природа

За щастие, човек не може да бъде описан само по вид темперамент, защото всеки от нас има индивидуален набор от характерни черти. Оптимален парфюм може да бъде избран чрез анализиране на вашия характер, стремежи и отношение към живота.

Романтички

Виждат света по специален начин, светъл и загадъчен, емоционален и мечтателен. Романтичните жени рядко са ограничени до един парфюм, защото вечерта за тях винаги е събитие. За всеки ден романтиците избират ненатрапчиви плодови миризми с цветни нотки - например легендарния Coco Mademoiselle от Chanel, съчетаващ първоначалните тонове на бергамот и портокал, зад които се разкриват нотки на жасмин, личи, рози, ванилия и пачули.
За една вечер романтичните жени избират по-сладки, по-пикантни и опияняващи аромати, които подчертават женствеността и сексуалността.

Целенасочен характер

Различават се в доверието и устойчивостта. Не се интересуват от дребните неща и следват свои собствени принципи. Всеки ден за тях е нова битка. Такива момичета имат невероятна издръжливост и способност да се справят с трудностите. Ароматът на целенасочена жена трябва да бъде свеж и богат, с миризма на воден оттенък, с нотки на цитрусови и опияняващи тропически плодове. Най-добрият аромат за тях е Dolce & Gabbana 3 L'Imperatrice, който съчетава първоначалните нотки на киви, розов пипер и ревен, зад които се разкриват тонове на пъпеш, жасмин и циклама, оставяйки след себе си пътека от лимонно-сандалово дърво.

Авантюристки

Ако стъпвате леко по земята и се втурвате към приключения без колебание, авантюризмът е в кръвта ви. Такива жени не обръщат внимание на мненията на другите, правят това, което им харесва и удрят със смели действия и нетипични идеи. Парфюмът Boucheron Quatre e аромат за авантюристи. Съчетава свежестта на цитрусовите плодове и ябълката, сладостта на прасковата, ягодата, розата и жасмина с мускус, кедър и кашмир.

Разумни

Този тип привлича със замисленост и стабилност. От такова момиче не се очакват прибързани действия и емоционални изблици. Благоразумните дами предпочитат спокойни, дълбоки аромати, с прост, но елегантен състав. Chloé Nomade е перфектният парфюм за сериозни, но изискани жени. Първоначалната нотка е сладка слива Mirabel, веднага след което се разкриват фрезови тонове. За последна нотка парфюмеристите избраха аромат, изненадващ с елегантност - дъбов мъх. Парфюмът е еднакво добър за ежедневна употреба и специални поводи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР