Джейн Бъркин: Една вечна икона на стила

Модни съвети от музата на 60-те и 70-те

eva.bg 14 March 2019

Снимка: getty images

Джейн Бъркин винаги ще бъде синоним на френската красота и грация. Помним я със сладкия й глас, който шепти „Je t'aime“ на възлюбения й Серж Генсбург в емблематичната им песен, с очарователното разстояние между зъбите, което я е отличавало (а в днешно време е изключително популярно и считано за красиво), както и с безспорно смелия й стил и страст да експериментира с визиите си.

 Бъркин се превръща в икона на стила през 60-те и 70-те, във вечна муза, чийто образ продължава да бъде пресъздаван и подражаван от младите момичета днес. Споделяме тук няколко неумиращи стил съвети, „завещани“ от Джейн и интересната й личност.

1. Всичко е въпрос на баланс. Не трябва да се прекалява с нищо във визията. Ако трябва да определим стила на Джейн, бихме казали, че той е перфектната балансирана комбинация от „хипи шик“, неангажираност, но и откровена женственост.

2. Бялото винаги е добра идея. Този цвят едновременно е елегантен и изчистен, а и може да бъде съчетан с всичко. Бъркин често залага на „бяло от глава до пети“.

3. Визията „тениска и панталони“ е сигурен избор, който винаги може да бъде разчупен с оригинална чанта. (Като говорим за оригиналност, виждали сме Джейн многократно да заменя чантата с кошница)

4. За свободна и женствена визия, няма да сгрешите, ако заложите на изрязан топ.

5. Не се страхувайте да бъдете по-провокативни. Да, сега прозрачните рокли са хит на червените килими (носят ги Дженифър Лопес, Ким Кардашиян, Бионсе и още много други), но преди това не е било често срещан избор. Ако можем да научим нещо от Джейн, то е да се осмелим да рискуваме в стила си – в риска се крие магията, макар и никой да не е застрахован от „модна катастрофа“.

6. Когато се съмнявате как да завършите визията си, просто сложете колан.

 Вижте едни от най-красивите визии на Джейн Бъркин в галерията.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР