Оскари 2019: Кои бяха пренебрегнати и кои са изненадващи фаворити

23 January 2019

Състезанието започна – номинациите за Оскар са ясни и както винаги имаме хем изненадващо пренебрегнати, хем изненадващо номинирани. Ето кои звезди тази година имат причина да се депресират в леглото или да са в еуфория от признанието.

Пренебрегнат: Брадли Купър за най-добър режисьор

Лейди Гага си получи своята номинация за най-добра актриса, въпреки че е доста спорно доколко играта й наистина заслужава чак пък такова признание, Брадли Купър също бе номиниран за главна мъжка роля, но в категорията, в която наистина искаше да чуе името си – остана разочарован. „Роди се звезда“ е неговият дебют като режисьор.

Изненада: Павел Павликовски за най-добър режисьор

Ето едно изненадващо име в така престижната категория за режисура – Павел Павликовски за „Cold War“. През 2015 той спечели Оскар за чуждоезичен филм - „Ida“, но всички бяха изненадани, че сега е в състезанието на режисьорите.

Пренебрегната: Никол Кидман за най-добра актриса

Много хора от индустрията смятаха, че тази година Никол Кидман ще получи дори две номинации за Оскар заради филмите й „Destroyer“ и „Boy Erased“. Тя обаче не получи нито една.

Изненада: Адам Драйвър и Сам Рокуел за поддържаща мъжка роля

Адам Драйвър може да се похвали с първата в кариерата си номинация за Оскар – за поддържаща мъжка роля, а миналогодишният победител в същата категория Сам Рокуел (“Три билборда“) противно на очакванията му, тази година пак ще се бори за отличието – този път с “Vice”.

Изненада: Впечатляващите по десет номинации за „The Favourite” и „Roma”

Пренебрегнати:Досегашните фаворити „Зелена книга“ и „Бохемска рапсодия“ получиха само по пет номинации

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР