Даян Кийтън като интериорен дизайнер

Актрисата обзавежда с перфектен вкус къщата в Лос Фелис, Калифорния

26 August 2020

Всички знаят колко добра актриса е Даян Кийтън (“Ани Хол“, „Кръстникът“ и мн.др.), но малцина са запознати с нейното хоби – да купува, ремоделира и продава домове през свободното си от снимки време. В това отношение в артистичния свят тя се нарежда на второ място след колежката си Елън де Дженерис.

Кийтън споделя пред медиите, че интересните снимки и идеи за интериорни решения в социалната мрежа Pinterest разпалват нейната страст. Ето и последното проявление на таланта на Кийтън в къщата в Лос Фелис в Калифорния.

Сградата, проектирана от Лойд, първородния син на Франк Лойд Райт през далечната 1928 г., е обявена за историческо наследство на щата Калифорния (записана под номер 130). Има и име – Къщата „Самюел-Новаро“, кръстена на актьора от нямото кино Рамон Новаро и неговия бизнес мениджър Луис Самюел, които са първите собственици. През годините имотът често сменя собствеността, като принадлежи последователно на Ленард Бърнстейн, Джеръм Робинс и Кристина Ричи.

Когато Даян Кийтън се заема с редизайна на дома, тя използва по много интелигентен начин архитектурните дадености - големите пространства и изобилието от светлина от правилно позиционираните прозорци.

Нейната идея е да не нарушава собственото внушение на архитектурната среда, а да придаде допълнителен артистизъм на пространството.

Ефектът е поразителен – сградата запазва напълно самобитния си облик, а интериорът на дома носи онази елегантност, лекота и щипка чувство за хумор, с които ни пленява от екрана Даян Кийтън.

Съчетавайки два таланта – на Лойд Райт и на Даян Кийтън, Къщата „Самюел-Новаро“ е отново в продажба. Цената й е 4 295 000 долара.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР