Кийра Найтли: Бях счупена на малки парченца, но оцелях!

eva.bg 10 January 2019

Снимка: getty images

Кийра Найтли се превърна в красива млада жена пред очите на цял свят. В тийнейджърските си години тя вече снимаше активно филм след филм. На 16 участва в „Ритай като Бекъм“, на 17 в емблематичната лента „Наистина любов“, когато влезе и в ролята на Елизабет във филмовата поредица „Карибски пирати“. Но дали този звезден път е бил ясен и планиран от самото начало: „Съвсем не! Винаги съм оставяла животът да ми се случва, отколкото да го планирам“, казва тя пред списание Balance, където разкрива много важни и лични моменти от живота си.

Макар и да избягва да си поставя граници, актьорството я прави щастлива откакто се помни. И по-точно – от шестгодишна възраст. Но, когато мечтата й се сбъдва, тя преминава през най-критичната част от живота си

„Периодът, в който бях между 19 и 23-годишна, е като в някаква мъгла. Тогава все още търсех себе си, като повечето млади хора. Тялото ми се променяше и не знаех как да приемам собственото си Аз и това как изглеждам. Но всички погледи бяха приковани към мен – като млада жена и актриса. Точно тогава обаче аз изгубих увереността си и се чувствах така, сякаш не заслужавам всичко това, което ми се случва. Стигнах до психически срив и ми беше трудно да работя. Дори се съмнявах, че изобщо някога ще продължа да се занимавам с това. На 22 всичко се срина за мен. Мозъкът ми просто изключи и усещах, че съм счупена на малки парченца. Започнах терапия, отделих си година, за да попътувам“, разказва тя.

Но нещата не се нормализират толкова лесно. Когато получава номинация на наградите BAFTA през 2008 г. за ролята си в Atonement, Кийра не е напускала дома си от три месеца: „Нямаше начин да се върна на червения килим. Всеки път, когато стъпвах на него, получавах паник атака“.

Актрисата се подлага на хипнотерапия и само тя й помага. Благодарение на нея тя не е имала подобни проблеми от години. Започва нова глава в живота си, особено след раждането на дъщеря й – Еди Найтли Райтън. Найтли се съсредоточава върху това да бъде добра майка: „Смятам, че малко хора осъзнават колко е трудно майчинството. А аз имам късмета да бъда успешна в кариерата си и да получавам много помощ в това – и пак ми се струва трудна задача! Майките са истински герои!“, категорична е Кийра, която отново е на снимачната площадка, правейки това, което може най-добре: да бъде актриса. „Сега се чувствам така, както никога досега. Открих вътрешния си мир и човека, с когото съм щастлива“, споделя тя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР