Линия на хоризонта

Този сезон очната линия е по-важна от миглите. Но ако искате незабележим акцент, разнообразете класическия рисунък с цвят или я поставете не на обичайното й място

Рени Аврамова 04 January 2019

Наклонени цветни черти, дори не в основата на миглите, са един от начините за носене на очната линия. Въставаме срещу стандартното smoky и разглеждаме с други очи пространството на горния клепач. Забравете за традиционната тънка линия, а послушайте гурутата от подиумите, за които е важно да се експериментира.

Потърсете вдъхновение от неоново синята линия, подчертаваща долния клепач, на Elie Saab или изберете различен цвят (оранжев, зелен, розов или жълт), които нанесете в основата на долните и горните мигли, но без да достигате външния ъгъл. Подобни цветни визии предлага Питър Филипс за Dior. Ако не сте от феновете на прецизната калиграфия, се ориентирайте към разновидностите на пънк-макиажа. За някои той е вид протест към настроенията в обществото, а за други, като Vivienne Westwood и Guy Laroche, триумф на свободното изразяване. Различните алтернативни варианти на линии във всякакви посоки, дължини, форми и цвят за гримьорите се превръщат в съвременно изкуство.

Ако подобен арт не ви е по вкуса, пресъздайте макиажа на египетските фараони с леко извита линия във външния ъгъл на окото (за справка Miu Miu и Max Mara), но добавете и щипка оригиналност и цвят, както прави Jason Wu.

„Следвайте формата и извивката на очната ябълка и успоредно на веждите очертайте двойка перфектни линии в различен цвят“ е съветът, който ни даде известната гримьорка Боби Браун за визията на Jason Wu.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР