Мантия на успеха

Любителките на приказните митове и легенди ще бъдат доволни. Пелерините се завръщат с нови истории за авантюристичното си минало, преведени по най-добрия начин от подиума на есен-зима 2018

eva.bg 02 януари 2019

Независимо дали днес ще почерпите вдъхновение от романтичните героини на Средновековието или от аристократичния разкош на Викторианската епоха, ще захраните глада си за публичност с доза театрална пищност или пък ще предпочетете фината естетика на скандинавската сдържаност, пелерините са готови да провокират въображението ви с щедро разнообразие от тъкани, десени, дължини, цветове и нови идеи за закопчаване. Обърнете внимание и на детайлите: качулките са големи, джобовете на показ, а срязванията на ръкавите – изненадващи и практични. Женствеността прозира в привидно тежко падащите материи, а пълната свобода на движенията е гарантирана. Нищо чудно пелерините скоро да получат титлата за най-търсена връхна дреха на сезона.

ОТ ТРИКОТАЖ
Силата на фините плетива тази зима е безспорна. А усещането за уют е напълно достоверно във версиите на Derek Lam, Lemaire, Guy Laroche и Etro, напомнящи за меки карирани одеяла или класическото мексиканско пончо.

ОТ КОЖА
Драматичният ефект е съвсем умишлен. В търсене на супергероините на сезона пелерините от гладка кожа са първият знак за присъствието им. Спомнете си комиксите на Marvel и DC и помислете коя е вашата тайна сила. В крайна сметка никога не се знае какво приключение очаква силната съвременна жена зад следващия ъгъл.

В ПРИНТ
Нека бъдем максималисти – за пореден път призовава дизайнерското съсловие. И предлага пелерините да обсебят вниманието с гигантски флорални щампи или в краен случай – графични принтове с искрящи цветове.

В ЦВЯТ
Яркостта не е порок и пелерините на Valentino и Marni дават отлична подкрепа за ключовата теза на студения сезон. В наситените тонове на зелено, розово и виолетово наметката ще бъде вашият кралски глашатай, известяващ появата ви.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР