Мантия на успеха

Любителките на приказните митове и легенди ще бъдат доволни. Пелерините се завръщат с нови истории за авантюристичното си минало, преведени по най-добрия начин от подиума на есен-зима 2018

Кристина Симидчийска 02 January 2019

Независимо дали днес ще почерпите вдъхновение от романтичните героини на Средновековието или от аристократичния разкош на Викторианската епоха, ще захраните глада си за публичност с доза театрална пищност или пък ще предпочетете фината естетика на скандинавската сдържаност, пелерините са готови да провокират въображението ви с щедро разнообразие от тъкани, десени, дължини, цветове и нови идеи за закопчаване. Обърнете внимание и на детайлите: качулките са големи, джобовете на показ, а срязванията на ръкавите – изненадващи и практични. Женствеността прозира в привидно тежко падащите материи, а пълната свобода на движенията е гарантирана. Нищо чудно пелерините скоро да получат титлата за най-търсена връхна дреха на сезона.

ОТ ТРИКОТАЖ
Силата на фините плетива тази зима е безспорна. А усещането за уют е напълно достоверно във версиите на Derek Lam, Lemaire, Guy Laroche и Etro, напомнящи за меки карирани одеяла или класическото мексиканско пончо.

ОТ КОЖА
Драматичният ефект е съвсем умишлен. В търсене на супергероините на сезона пелерините от гладка кожа са първият знак за присъствието им. Спомнете си комиксите на Marvel и DC и помислете коя е вашата тайна сила. В крайна сметка никога не се знае какво приключение очаква силната съвременна жена зад следващия ъгъл.

В ПРИНТ
Нека бъдем максималисти – за пореден път призовава дизайнерското съсловие. И предлага пелерините да обсебят вниманието с гигантски флорални щампи или в краен случай – графични принтове с искрящи цветове.

В ЦВЯТ
Яркостта не е порок и пелерините на Valentino и Marni дават отлична подкрепа за ключовата теза на студения сезон. В наситените тонове на зелено, розово и виолетово наметката ще бъде вашият кралски глашатай, известяващ появата ви.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР