Втори ден от Седмицата на модата в Милано

Детайли от ревютата на Emporio Armani и Prada

21 September 2018

Подиумът на италианската модна столица „приюти“ едни от най-големите имена в индустрията и още на втория ден й гостуваха великаните Emporio Armani, Prada и Moschino.

За пръв път от две години насам Armani е „у дома си“, избирайки Милано за своя сцена. Колекцията за пролет 2017 г. брандът показа в Париж, а миналата година предпочете Лондон. Шоуто тази година беше същинско приключение, тъй като мястото му беше не друго, а летището „Линате“. Модната публика беше готова за полет. Колекцията беше изпълнена със спортни къси панталони, високи маратонки и кадифени панталони, а „сърцето“ на визиите определено беше парката.

Поставянето на модата върху една плоскост с художественото е забележителното у Prada. Затова всички с интерес очакваха какво ще представи модният диктатор тази година. Новата колекция на бранда беше отправена по-скоро към младите. Основен акцент бяха високите чорапи под коляното и цветните диадеми, а много от визиите имаха топове с отворено деколте. Видяхме много свежи ансамбли и меки цветове. „Исках да наруша правилата на класиката, като примиря свободата и фантазията с достойнствата на консерватизма“, сподели Миуча Прада.

Вижте детайлите от ревютата в галерията.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР